Paul Souman winnen klasse RC3 in Bocholt

Paul Souman Arjen Alons Ford Fiesta Rally Sezoensrally
Watermerk BRC
22/05/2023

De Nederlander Paul Souman en navigator Arjen Alons stonden afgelopen weekend aan de start van de 46ste Sezoensrally met een Ford Fiesta Rally3. Paul en Arjen hadden zich een plek bij de eerste dertig ten doel gesteld. Het team is hierin geslaagd door uiteindelijk de 27ste plaats te veroveren. Daarvoor moesten de mannen flink gas geven. Door een neutralisatie op de derde klassementsproef kregen ze een normtijd toebedeeld waardoor ze naar de 49ste plaats terugvielen. Na de tweede proef hadden het duo namelijk al de 40ste plaats te pakken.

Ondanks een schuiver in de tweede boucle, waarbij de auto alleen wat cosmetische schade op liep, wisten beiden de weg naar voren terug te vinden. “We hebben bij die schuiver, waarbij we iets meer hadden moeten snijden, zo’n 15 seconden verloren,” vertelt Paul Souman. “Er lag op het parcours, zeker na de eerste twee boucles, enorm veel grind op de weg. Dat maakte het verraderlijk.”

Na de tweede service werd de opmars richting de top-30 goed ingezet. “Ik kreeg veel vertrouwen in de auto,” laat Paul weten. “De Rally3 klasse is vierwiel aangedreven en daardoor heeft de auto aan de achterzijde ook wat meer gewicht. Dat maakt het vooral op onverhard veel prettiger om te rijden. Het geeft een veel gecontroleerder en vertrouwder gevoel.”

Na de tiende klassementsproef kwam de equipe in de top-30 terecht. In de vijf daaropvolgende klassementsproeven kon het team verder opklimmen naar de 27ste plaats, als winnaars in hun klasse. “Daarmee hebben we onze doelstelling gehaald,” laat een tevreden Paul Souman weten. “Dit was waar we vooraf op ingezet hadden. Over twee weken begint het seizoen voor het Nederlands Rally Kampioenschap pas. We hebben ons in België voorbereid op de ELE Rally. Ons doel is namelijk om in Nederland het kampioenschap in onze klasse RC3 te behalen. Dat zal een leuke strijd opleveren. We zijn namelijk niet de enigen met een Rally3 auto. Naar die strijd kijken we nu al uit.”