Chris Ingram aan de start van de Ardeca Ypres Rally

Ieper LL
Watermerk BRC
23/05/2023

Binnen een goede maand staat de Ardeca Ypres Rally op het programma en de confrontatie tussen de toppers van het Belgisch en het Brits rallykampioenschap belooft uitermate boeiend te worden. Adrien Fourmaux schreef zich heel snel na het openen van de inschrijvingen in. De Franse piloot is niet alleen actief in WRC2, maar hij verdedigt ook de kleuren van M-Sport in het British Rally Championship. Hij krijgt in elk geval serieuze tegenstand, want Chris Ingram heeft via zijn sociale media aangekondigd dat hij aan de start komt van zijn lievelingsrally met een Volkswagen Polo GTI Rally2 van Wevers Sport. Een deelname die al even in de lucht hing, want Ingram was te gast op de Monteberg Rally, nadat hij eerder die week Roger Hodenius en Jos Verstappen tips gaf over het optimaal benutten van de nieuwe Skoda Fabia RS Rally2. En, de Nederlanders rijden beiden met een wagen van… Wevers Sport.

“Voor Monte-Carlo kreeg ik ongelofelijk veel steun van mijn supporters en crowdfunding, waardoor ik als eerste privé-piloot kon finishen. Maar, ik besefte tijdens de rally dat de Skoda Fabia Rally2 Evo niet meer opgewassen is tegen de nieuwe Skoda Fabia RS Rally2. Ik probeerde met een nieuwe versie van Toksport te rijden in Portugal en Sardinië, maar het bleek budgettair niet haalbaar. Daarom heb ik beslist een stapje terug te zetten en toe te werken naar een vervolg in het WRC,” aldus de Brit.

“Ik ga verder werken aan de fundraising, maar ook aan de promotie van mijn coaching van rallypiloten en aan de Rally Warrior Experience die ik in Groot-Brittannië, Frankrijk en België op de kaart wil zetten. Ik heb beslist om deel te nemen aan de Ardeca Ypres Rally met een VW Polo GTI Rally2 van Wevers Sport. Vooraf zullen we een dag organiseren in het kader van de Rally Warrior Experience, waarbij fans de kans krijgen om mee te rijden in de Polo op een iconische proef in Ieper. Een gelukkige fan die heeft deelgenomen aan de crowdfunding zal ook als copiloot mee kunnen rijden tijdens een testrit,” vertelt Ingram.

Daarna wil de Brit een manche van het Europees kampioenschap afwerken, alvorens terug te keren in het WRC in de nieuwe Central Europe Rally. Het doel is om vanaf Ieper een basis te leggen om in 2024 opnieuw in het WRC aan te treden met fabriekssteun.

Afspraak in elk geval in de Ardeca Ypres Rally op 23 en 24 juni. Een cruciale wedstrijd voor Chris Ingram.