Volg de Rally van Wallonië live op Facebook en TV

n
Watermerk BRC
26/04/2024

Dit weekend, op zaterdag 27 en zondag 28 april, wordt de Rally van Wallonië gereden. De tweede wedstrijd van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship Divisie 1 zal, zoals elke wedstrijd van het Belgisch rallykampioenschap, uitgebreid te volgen zijn via de sociale media en op televisie, tot in alle uithoeken van de wereld. Vanaf deze wedstrijd is de Powerstage, de allerlaatste klassementsproef van de wedstrijd, zondag vanaf 15h live te bekijken op televisie op Sport 10 en op RTBF Auvio. 

De Rally van Wallonië opent vrijdagnamiddag met een shakedown vanaf 12h30, maar voor die tijd vertellen de tenoren al over hun verwachtingen tijdens de BRC Persconferentie, die in de loop van vrijdag online te bekijken zal zijn op de Facebookpagina van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship. 

Tijdens de wedstrijd brengen we 7 BRC Live Shows met rechtstreeks actiebeelden vanaf de klassementsproeven, beelden vanuit de drone, interviews door onze vliegende reporter Kristof Klinkers met de rijders bij de finish,  en analyses door onze specialisten Pierre Robert en Hugo Van Opstal in de BRC Studio. Op zaterdag zijn we er live bij vanaf de start in Mohiville-Nettinne om 8h35. Daarna volgen we de laatste proef van de openingsronde, KP Wartet, om 10h54. In de namiddag gaan we naar een van de klassiekers van de Rally van Wallonië, de proef van Natoye, om 14h08 om de dag af te sluiten op KP 13 in Crypte om 19h30. 
Op zondag zijn we live bij de eerste proef van de slotdag, Fernelmont-Eghezee, om 8h25, gevolgd door de gekende proef in Naninne om 10h57. De wedstrijd wordt beslist op de allerlaatste proef in Vedrin, tevens de BRC Powerstage waar extra bonuspunten te verdienen zijn voor de vijf snelste rijders. Die proef wordt live uitgezonden via Facebook, maar ook op Sport 10 en RTBF Auvio vanaf 15h05. 

Na de wedstrijd, om 22h50, zal de samenvatting van ruim een kwartier te bekijken zijn op VRT Sporza. In Sportweekend op Een en in 100% Sport op Tipik (RTBF) zal telkens een nieuwsitem gewijd worden aan de Rally van Wallonië. Op maandag 29 april zal de officiële review clip gepubliceerd worden op de sociale media en de officiële samenvatting van 26 minuten is vanaf 1 mei te bekijken in binnen- en buitenland, van Sport 10 en RTBF Auvio in België, Ziggo Sport in Nederland, tot Distro TV in de USA, Motorvision (+100 landen), Fox Sport Racing (Canada), Arena TV (7 landen in Oost-Europa), PX Sports (Zuid-Amerika), MotoRRacing (Frankrijk), enz. Ook Motorsport.tv zendt de samenvattingen via WebTV. 

Waar je ook bent in de wereld, je moet dit weekend niets missen van de Rally van Wallonië.