Stéphane Lefebvre ontdekt vandaag de Skoda Fabia RS

WAL(HvO)
Watermerk BRC
26/04/2024

Dat Stéphane Lefebvre zich “last minute” heeft ingeschreven voor de Rally van Wallonië, mag je echt letterlijk nemen. Nadat hij vorig weekend als ouvreur voor Sébastien Ogier aan het werk was tijdens de Rally van Kroatië, kreeg hij maandagavond een telefoontje van Xavier Portier om in Jambes aan de start te komen.

“Echt, een aangename verrassing. Ik was maandag doodmoe van mijn week als ouvreur voor Ogier. Het zijn lange dagen als ouvreur. Meestal stonden we om 3u op en ‘s avonds analyseerde ik de onboards samen met Sébastien tot 22u. En toen belde Xavier om samen de Rally van Wallonië te rijden. Natuurlijk, met alle plezier, maar ik heb geen tijd gehad om me voor te bereiden,” aldus Stéphane Lefebvre tijdens de persconferentie vooraf.

“De proeven van de Rally van Wallonië ken ik nog wel een beetje, maar ik heb nog nooit met een Skoda gereden, zelfs niet de vorige versies, en het is al vele jaren geleden dat ik nog met Michelins heb gereden. Kortom, we hebben heel wat parameters die we nog moeten ontdekken vandaag op de shakedown. Natuurlijk zal ik wat ritme missen ten opzichte van de vaste BRC-rijders, maar ik ben hier niet om tweede te worden…”