Verstappen en Reynvoet in duel… achter leider Potty

SEZJeDe
Watermerk BRC
20/05/2023
In de tweede lus van vijf klassementsproeven controleerde Maxime Potty zijn voorsprong in de Sezoensrally, al kon hij slechts één snelste tijd toevoegen aan zijn totaal. De overige twee snelste tijden werden gerealiseerd door Jos Verstappen en Niels Reynvoet, beiden volop in strijd voor de tweede plaats.
 
“Nee, ik ga niet extra voorzichtig rijden en diepe koorden vermijden, want dan verlies je de concentratie en maak je fouten. Ik blijf rijden zoals in de eerste ronde, maar zonder risico’s te nemen,” verklaarde leider Potty die 26″10 voorsprong heeft.
 
Jos Verstappen is knap opgerukt naar de tweede plaats met zijn Skoda Fabia RS Rally2. “Het is gewoon een kwestie van ervaring. Ik heb de eerste lus tijd verloren omdat ik gewoon de ervaring miste op dit parcours. Je moet anticiperen op het grind in de bochten op asfalt, want anders heb je te veel onderstuur. Dat lukte in de tweede ronde al beter,” aldus Jos Verstappen, die zijn eerste twee snelste tijden in het Kroon-Oil Belgian Rally Championship reed.
 
Natuurlijk gaat Verstappen vol voor de tweede plaats, al heeft hij maar 4″10 voorsprong op Niels Reynvoet, eveneens auteur van twee snelste tijden met zijn Citroën C3 Rally2. “Ik heb het mezelf weer moeilijk gemaakt vandaag. Twee foutjes in de eerste ronde hebben een halve minuut gekost. Zonder die missers stond ik makkelijk op de tweede plaats. Nu moet ik nog voluit gaan om Verstappen terug te pakken. Dat zal niet makkelijk zijn,” aldus Niels Reynvoet, die op zijn beurt 4″40 voorsprong heeft op een sterk rijdende Charles Munster, die in deze rally genavigeerd wordt door Ward Hanssens.
 
En, waar is Bastien Rouard gebleven? De Hyundai-rijder stond tweede na de openingsronde, maar in Gerdingen ging de riem van de alternator stuk, waardoor de stuurbekrachtiging het niet meer deed. Ook de laatste proef in Veldhoven moest Rouard afwerken zonder stuurbekrachtiging. Hij verloor meer dan 2 minuten en zakte terug naar de 8ste plaats.
 
Omdat ook Gunther Monnens met transmissieproblemen moest opgeven (en opnieuw herstart is in de slotronde), heeft Nicola Stampaert de vijfde plaats overgenomen, met 1″3 voorsprong op John Wartique in de Citroën C3 Rally2. Ook dat belooft nog een spannend duel te worden.
 
Thibaud Mazuin, die vertrouwen tracht te vinden op onverhard, staat op de zevende plaats, voor Bastien Rouard en Franky Boulat, de leider in de M-Cup.
 
In de Stellantis Rally Cup blijft de Oostenrijker Julian Wagner domineren, voor Marijan Griebel. In de Clio Trophy heeft Pierre-Emmanuel Brasseur de leiding overgenomen van Lander Depotter, die lek reed op de jump van Gerdingen. Depotter blijft tweede, voor Xavier Dekeyser, die ook lek reed op dezelfde plaats. In Historic blijft Dirk Deveux leider, ondanks problemen met de koppeling.