Reynvoet controleert, Syx in de fout

TAC(HvO)
Watermerk BRC
06/04/2024

Na de opgave van Cédric Cherain in de openingsronde, heeft Niels Reynvoet de tweede ronde van de TAC Rally beheerst gecontroleerd. De Citroën-rijder heeft zijn voorsprong uitgebouwd tot 33″6 op Vincent Verschueren. Bjorn Syx was opgeschoven naar de derde plaats, maar een schuiver op KP 8 kostte de piloot uit Poperinge 10 minuten. Zo schuift John Wartique door naar de derde plaats. 

“Alles loopt volgens schema. We controleren onze voorsprong,” vertelde leider Niels Reynvoet, die bevestigde dat het controleren van een wedstrijd niet zo eenvoudig is. “Je kan beter achtervolgen, dan moet je gewoon aanvallen. Nu begin je wat op safe te rijden, maar je mag ook niet te veel seconden laten liggen…”
Vincent Verschueren hield in deze ronde bijna gelijke tred met de leider en hij klokte een snelste tijd op KP 7, de Poelberg. “De afstellingen zijn beter en het tempo zat goed, al kan het altijd beter,” lachte Verschueren. 
John Wartique schoof door naar de derde plaats. Onverhoopt voor de VW-rijder in Tielt, waar hij vorig jaar een moeilijk debuut beleefde op West-Vlaamse baantjes. “Het is droog vandaag en dan merk je dat de Polo GTi bijzonder efficiënt is. Ik ben in deze ronde twee keer rechtdoor gegaan. Anders had ik wellicht twee snelste tijden gereden!”
De pechvogel van deze ronde was Bjorn Syx, die meer dan 10 minuten verloor door een schuiver. “Ik had een afstelling gevonden waarmee ik later kon remmen. Dat ging heel goed, maar één keer ging ik een fractie te laat in de ankers. Een wiel hing over de rand van de sloot en er stonden geen toeschouwers om ons er uit te duwen… Heel spijtig…”

Zo schuift ook Fred Miclotte op naar de vierde plaats, voor Nicola Stampaert. Gunther Monnens, zesde, blijft de snelste bij de achterwielaandrijvers met zijn Porsche 991 GT3. Paul Lietaer, zevende, blijft indruk maken met zijn Opel Ascona 400. Door de lekke band van Patrick Snijers in Schuiferskapelle, kon Richard Pex een plaatsje oprukken naar de 8ste plaats voor de Porsche-rijder. De Top 10 wordt afgesloten door Kurt Braeckevelt, leider in de Mats M-Cup na de sortie van Mats Van den Brand op KP 8 en een schuiver aan hoge snelheid van Wouter Lievens op dezelfde proef. Kurt Braeckevelt is trouwens ook de leider in het Divisie 2-klassement, voor Thierry Cokelaere.

Dré De Rycke, de enige Junior in het veld, ging in de openingsronde van de baan, maar hij kon verder en lijkt nog steeds op weg naar de Junior-zege bij zijn debuut. In de 2WD Trophy heeft Faustin Lahy de leiding in handen, maar Christiaan Spelmans, de titelverdediger, geeft zich zeker nog niet gewonnen.