M-Cup: Patrick Diels ook de sterkste in de Sezoensrally na afvallingsrace

SEZ(KL)
Watermerk BRC
20/05/2024
Na het forfait van Wim Muilwijk en Gregory Vanovertveldt, kwamen er uiteindelijk slechts negen teams aan de start van de Limburgse manche van de MATS Performance M-Cup. Het veld werd echter al snel uitgedund.
Na de eerste ronde hield Frederik Vandeloock het voor bekeken. Een lekke band had hem op de eerste proef in Goolder al vijf minuten gekost en bij de service bleek een motorsteun stuk. Philip Lommers ging als leider, met 28″ voorsprong op Jesse Monnens, de tweede ronde in, maar even later moest hij zijn M3 aan de kant zetten met een gebroken draagarm. Hij zou wel opnieuw starten om kostbare punten te pakken. Ook Jesse Monnens, die op de eerste proef zijn eerste scratch in de M-Cup reed, moest zijn M3 XXL Compact aan de kant zetten. Ondanks de uitgebreide testsessie vooraf, ging de 2,5 liter onder de motorkap opnieuw stuk. Ook de leider in de tussenstand, Kurt Braeckevelt brak de ophanging.
Zo kwam Patrick Diels, ondanks een lekke band in Gerdingen, halfweg de wedstrijd aan de leiding, voor Bert Bosmans, die genoot van het driften op de maaskiezel met zijn nieuwe 130i, aangedreven door een 3,2-liter. Patrick Diels reed gecontroleerd naar een tweede overwinning van het seizoen.Bert Bosmans uit Bree eindigde in zijn thuisrally op een mooie tweede plaats, voor Dany Claesen. Philip Lommers kon na zijn herstart nog als vierde aantikken voor Johnny Louies, die net als Philip ook in Superrally herstartte na een gebroken draagarm. Zesde werd rookie E-J Masquelier, die het rijden op onverhard moest ontdekken en ook Superrally nodig had om de wedstrijd te kunnen finishen.
In het kampioenschap zorgde de Sezoensrally alvast voor een stevige ommezwaai: Patrick Diels neemt de leiding met 30 punten, voor Kurt Braeckevelt en Philip Lommers, beiden met 22 punten.