Dré De Rycke debuteert met een Clio Rally5 in het Junior BRC

n
Watermerk Junior BRC
03/04/2024

De TAC Rally, die zaterdag in en om Tielt verreden wordt, is de tweede D2-rally van het seizoen. Voor de jongeren die deelnemen aan het Junior BRC een tweede gelegenheid om extra punten te scoren buiten het Divisie 1-kampioenschap. Nadat Jonas Dewilde, Maxim Decock en Corentin Fiasse in de Rallye des Ardennes van de partij waren, is Dré De Rycke de enige Junior aan de start van de TAC Rally.

Voor de 19-jarige Dré De Rycke uit Egem, gelegen vlakbij Tielt, is de TAC Rally zijn grote vuurdoop in het Junior BRC. “Het wordt inderdaad mijn eerste nationale wedstrijd, nadat ik vorig jaar twee rally’s reed met een Saxo. In de ORC in Oostrozebeke werd ik tweede bij de Saxo’s en in Staden was ik de snelste van 12 Saxo’s. Deze keer stappen we over naar een Renault Clio Rally5, een wagen van RSE die vorig jaar nog bestuurd werd door Pierre-Manuel Brasseur. Het is de bedoeling om in Tielt ervaring op te doen in het BRC, om volgend jaar misschien een volledige campagne in de Clio Trophy te kunnen rijden,” vertelt De Rycke, die genavigeerd wordt door Glen Balcaen. 

Dré ging als tiener veel naar WK-rally’s kijken met zijn papa Bernard. De jonge verkoper heeft ook ambities in de rallysport. “Ik ben met mijn 19 jaar nog erg jong. De wedstrijden die ik reed, gingen heel goed, dus het ligt me wel. Ik wil me stelselmatig verbeteren en dan zien we wel hoe ver ik geraak. In elk geval hebben we ons goed voorbereid, want ik heb een volledige dag getest met de Renault Clio Rally5 in Mettet. De auto geeft me veel vertrouwen,” vertelde Dré De Rycke.

Tussenstand Junior BRC: 1. J. Dewilde 50; 2. C. Fiasse 18