Christiaan Spelmans ook in de TAC Rally de snelste in de 2WD Trophy

Christiaan Spelmans ook in de TAC Rally de snelste in de 2WD Trophy

TACMiDe
Watermerk WD
09/04/2023

In de 2WD Trophy noteerden we voor de start al een belangrijk forfait. De motor van de Clio van Stefaan T’joens was niet tijdig klaar, zodat hij in Tielt niet kon starten. Christiaan Spelmans kwam wel aan de start in West-Vlaanderen. Met zijn blauwe Clio nam hij het op tegen lokale specialist Jony Van de Walle. Het werd een razend spannend duel, waarbij de twee tenoren elkaar regelmatig aflosten vooraan. Jony Vande Walle ging met 1″5 voorsprong de slotronde in, maar na KP 9 had Spelmans de leiding weer in handen met 1″4 voorsprong. Vande Walle reageerde en nam de leiding weer over met 0″7 voorsprong op de  Ondank. Op de voorlaatste proef verloor de Opel-rijder uit Tielt echter 13″…

“Het was een prachtige strijd met Christiaan, tot ik op de Poelberg merkte dat een aandrijfas los kwam. Ik ben nog rustig naar de start van de laatste proef, de Oosthoek, gereden. Bij een eventuele annulering zouden we toch het finishpodium halen, maar de proef ging normaal van start. Ik heb de auto aan de kant gezet, want anders zouden we te veel schade rijden,” vertelde Jony Vande Walle.

Christiaan Spelmans pakte weer belangrijke punten in de 2WD Trophy. “Dit was echt een moeilijke wedstrijd,” vertelde de Clio-rijder uit Borgloon. “Ik besloot na de Rallye des Ardennes om hier te starten. Ik heb deze week niet veel geslapen, want de auto moest op korte tijd geprepareerd worden. Het parcours was bijzonder verraderlijk. Het is heel moeilijk in te schatten waar je grip hebt en waar niet. Sneeuw of ijs, dat zie je. Modder zie je ook liggen. Maar asfalt dat extreem glad is, dat zie je niet meteen. Het was een mooi gevecht met Jony. Jammer dat hij moest opgeven…”

Esli Logie werd uiteindelijk tweede met de Ford Fiesta ST, maar op ruim 23 minuten.