Zorgt regen nog voor verrassingen?

Omloop(DaNa)
Watermerk BRC
07/09/2024

In de 64ste A&D Omloop van Vlaanderen beginnen de rijders aan de laatste ronde van 5 klassementsproeven, met als laatste proef en Powerstage de KP van Rumbeke. Cédric Cherain heeft in de namiddaglus zijn voorsprong uitgebouwd van 14″ naar 23″3. Toch kan de Hyundai-rijder niet helemaal gerust zijn, want er wordt regen voorspeld in de slotronde.
“Het belangrijkste zijn de punten van de overwinning. Ik moet gewoon mijn tempo blijven aanhouden zonder grote risico’s te nemen. We zullen daarna zien wat we op de Powerstage doen,” aldus Cédric Cherain, die verder kon uitlopen dankzij kleine foutjes van Jos Verstappen. “Op de Zoning heb ik een foutje gemaakt. We hadden de auto heel laag gezet om maximaal tijd terug te nemen, maar bij het insturen aan de rotonde hapte de wagen te fel en raakte ik aan de binnenkant de muur. We reden een ronde met een lekke band, wat 2″7 kostte. Jammer. In de laatste ronde blijf ik gewoon pushen, maar normaal is het niet haalbaar om nog terug te komen,” aldus Verstappen.
Vincent Verschueren moet uitkijken voor een ontketende Bjorn Syx, die in Passendale de eerste scratch uit zijn carrière in het BRC reed. “En dat doet enorm veel deugd. Het is de bevestiging dat we de snelheid hebben om met de echte toppers mee te doen wanneer alles klopt,” vertelde een gelukkige Bjorn Syx, die het vizier nu op de derde plaats richt.
Emile Breittmayer blijft knap vijfde, voor Lander Depotter, die op zijn 21ste blijft bewijzen dat hij een groot talent is. In het Junior BRC gaat Maxime Decock de slotronde in met 16″ voorsprong, al heeft Jonas Dewilde een correctie van zijn tijd gevraagd in Rumbeke. “Bij de sortie van Nicola Stampaert zag ik een Marshall met de armen gekruist staan. Normaal is dan de proef geneutraliseerd, dus ik vertraagde,” aldus Jonas Dewilde, die met een overwinning de Junior-titel veilig kan stellen. In de Clio Trophy blijft Nard Ippen domineren.