Rally van Wallonië: een wedstrijd in gezinsverband voor SAN Mazuin Racing

SAN Mazuin Racing Rallye de Wallonie
Watermerk BRC
26/04/2023

Dit weekend neemt SAN Mazuin Racing, het team uit Namen, deel aan zijn thuisrally, de Rally van Wallonië. Christophe Mazuin, de stichter van groep SAN Mazuin, zit in het rechterkuipje van de “0”-wagen, terwijl Thibaud Mazuin voor de eerste keer deze wedstrijd zal rijden met een wagen uit de topklasse, de Skoda Fabia Rally2 Evo.

Richard de Jésus-Christophe Mazuin: de gentlemen-drivers in de “0”-wagen

“Wij hebben dit weekend de taak te waken over de veiligheid van de toeschouwers. Dat is een zware verantwoordelijkheid. Maar, we moeten toch aan een zekere tempo rijden, waardoor we toch een beetje het gevoel van de wedstrijd hebben,” vertelt Richard de Jésus.

Christophe Mazuin is zelf ook heel geëngageerd: “Als liefhebber, ben ik al jaren sponsor van de Rally van Wallonië. Mijn rol als navigator in de openingswagen is een ongelofelijke ervaring. We nemen onze taak heel serieus, wat al erkend werd door de FIA.”

Thibaud Mazuin-Kevin Fernandez: eerste keer met een Rally2 in de Wallonie

Voor Thibeaud en Kevin is 2023 een overgangsjaar, waarin ze een tiental rally’s rijden met de Skoda Fabia Rally2 Evo. In de South Belgian Rally behaalden ze een veelbelovende plaats in de Top 5.

“Ik ben enorm blij dat ik de Rally van Wallonië kan rijden met de Skoda. We willen onze chrono’s in de loop van de wedstrijd verbeteren en de wagen heelhuids aan de finish brengen,” vertelt Thibaud. “Bovendien werken we sinds dit jaar samen met een ingenieur. Op basis van de verzamelde data hebben we al vastgesteld dat we progressie maken.”

“De Rally van Wallonië is onze thuisrally,” vertelt Christophe Mazuin, stichter van SAN Mazuin dat zijn hoofdzetel in Naninne heeft. “We zijn al jaren partner van de organisatie. Zo stellen we alle voertuigen voor de logistiek en veiligheid van de organisatie ter beschikking. Bovendien nodigt ons personeel iedereen uit op hun drankstand op de parking van DP Carrosserie om de wedstrijd van daaruit te volgen.