Junior Planckaert realiseert zijn rallydroom met 7 BRC-manches

Voorstelling Planckaert Lorenz
Watermerk BRC
23/03/2023

Na Tom Boonen heeft ook Junior Planckaert het rallyvirus goed te pakken. De telg uit de wielerfamilie zal dit seizoen een schitterend programma van 7 wedstrijden in het Kroon-Oil BRC afwerken aan het stuur van een top Skoda Fabia Rally2 Evo, ingezet door SXM. De 32-jarige Planckaert, bijgestaan door navigator Jens Vanoverschelde, realiseert daarmee zijn rallydroom.

“Ik heb er altijd van gedroomd om ooit rallyrijder te worden. Ik ging regelmatig naar rally’s kijken, speelde het rallygame Colin McRae en ik droomde ervan om ooit eens in een rallywagen te zitten,” vertelde Junior enthousiast. “De Fiesta Cup op circuit was mijn eerste kennismaking met de autosport en dat beviel me uitstekend, maar de droom bleef een echte rally rijden. Toen ik in 2021 mijn eerste wedstrijd reed, de Spa Rally met een Ford Fiesta Rally3, wist ik meteen dat ik dit voor de rest van mijn leven wil doen! Het was fantastisch! Ik kende nog niets van nota’s maken, inklokken en hoe een rally in elkaar zat, maar het rijden was super, al hield de koppeling het niet vol tot de finish.”

“Junior was bijzonder enthousiast. Ik moest hem zelfs doen stoppen na de finish van de eerste proef, want hij had niet eens opgemerkt dat de proef al ten einde was, zo gefocust was hij op het stuurwerk,” lacht copiloot Jens Vanoverschelde, die ook dit seizoen de nota’s zal lezen. “We weten allebei dat ervaring met een Rally2 en parcourskennis onze handicap is. We gaan ons eigen tempo rijden en progressie maken, zonder druk.”

Vorig seizoen reed Junior enkele regionale wedstrijden, waaronder de ORC in Oostrozebeke, waar hij een goed contact had met Philip Eggermont en Nick Feys, die beiden hun schouders onder zijn rallyprogramma hebben gezet. Na een prima debuut met de Skoda Fabia Rally2 van Eggermont, werd deze winter een schitterend programma van 7 wedstrijden uitgewerkt.

“Het programma is een geweldige uitdaging, want ik heb nog maar 4 rally’s gereden, maar ik begin aan het project met ambitie. Dit is alles wat ik ooit heb willen doen. Ik ga er alles voor doen, want ik wil mezelf bewijzen als rallyrijder. Dit programma rijden met een topwagen, dat had ik nooit durven dromen. Ik kijk al uit naar de TAC Rally, waar mijn pa in 1995 al gereden heeft. In Ieper aan de start staan, dat is ook een droom die in vervulling gaat! Ik besef dat ik nog heel veel te leren heb, maar het schrikt me zeker niet af!”

En Junior Planckaert kijkt ook uit naar de eerste strijd met… Tom Boonen. “Ik heb Tom meteen een berichtje gestuurd toen ik hoorde dat hij in Haspengouw zou rijden. Hopelijk stapt hij dit seizoen ook over op een Rally2…”

Het programma van Junior Planckaert en Jens Vanoverschelde:

Rallye des Ardennes

TAC Rally

Rally van Wallonië

Ardeca Ypres Rally

A&D Omloop van Vlaanderen

East Belgian Rally

Spa Rally

 

(foto L. Deschuyttere)