Jonas Dewilde: “Een klein foutje met grote gevolgen”

SEZ(JoHe)
Watermerk Junior BRC
21/05/2024

Afgelopen weekend reden Jonas Dewilde en Jens Desplenter de Sezoensrally, een wedstrijd die Jonas normaal goed ligt. Jonas ging sterk van start met drie snelste tijden in de openingsronde, maar halfweg de wedstrijd ging het mis op KP Brueghel, waar hij de Opel even op de flank legde aan lage snelheid. Daardoor moesten ze achtervolgen en tevreden zijn met een zesde plaats in de Stellantis Motorsport Rally Cup en een vijfde plaats in het Junior BRC.
“Het was eigenlijk een heel klein foutje, maar wel met grote gevolgen,” opent Jonas. “We sturen enkele centimers te vroeg in. Daardoor raken we een paaltje en gaat de Corsa aan lage snelheid op zijn flank. Omdat we met de neus in een haag lagen, kregen de toeschouwers ons niet snel weer op onze vier wielen. We verliezen 5 minuten en meteen ook de kans op een mooi resultaat…”
“We waren heel goed gestart,” gaat copiloot Jens Desplenter verder. “Na 3 opeenvolgende scratches stonden we op minder dan 3 seconden van de leider toen we dit foutje hebben gemaakt. En met een tweede plaats in de Powerstage, met een beschadigde wagen, hebben we ook nadien nog onze snelheid kunnen tonen… Die fout zal wel bij het leergeld horen zeker ?”
Ondanks dit foutje is de balans van het weekend bijzonder positief. Jonas reed in 3 proeven de scratch en zelfs na zijn sortie, toen uitrijden de belangrijkste opdracht bleef, zat hij constant in de top 3.
“De concurrentie is hard dit jaar en dat zal het zeker nog spannend maken. Ik wil dan ook dan Lander feliciteren met zijn overwinning, het is die concurrentie die ons samen naar een hoger niveau kan tillen.”
Vanaf nu staan alle ogen gericht op de Ardeca Ypres Rally eind juni, daarvoor zal ook nog de Rally van Wervik gereden worden ter voorbereiding. Jonas zal als regerend Junior kampioen in Ieper ook zijn leidersplaats verdedigen in het Junior BRC 2024.