Jérôme Septon leider in Divisie 2 na winst in de Rallye de Wallonie

DSC
Watermerk BRC
29/04/2024

Na de Rallye des Ardennes en de TAC Rally, werd in het kader van de Rally van Wallonië voor de eerste keer een Divisie 2-manche afgewerkt als nevenwedstrijd van een Divisie 1-rally. De D2-wedstrijd is voor elke klasse toegankelijk, met uitzondering van RC2 en RGT. Wie de 2WD Trophy rijdt, moet altijd de D2-wedstrijd kiezen, aangezien dat een budgetvriendelijke formule is, aangezien enkel de langste dag van een tweedaagse wedstrijd als D2-manche wordt verreden. In dit geval betekende het dat de deelnemers enkel op zaterdag de 11 klassementsproeven afwerkten, goed voor een wedstrijd van 102 km tegen de klok.
Lange tijd was het onzeker of Thierry Schloesser aan de start zou komen met zijn Ford Escort. De Luxemburger hinkte immers op twee gedachten. “Enerzijds heb ik dit seizoen mijn zinnen gezet op de titel in Divisie 2, maar de Rally van Wallonië is ook de openingsmanche van het Luxemburgs kampioenschap. Als ik daar punten in wil pakken, dan moet ik rijden in Divisie 1… Ik heb uiteindelijk toch voor D2 gekozen, want daarin maak ik meer kans om kampioen te worden,” vertelde de sympathieke Luxemburger.
Hij leek vooraf favoriet, maar uiteindelijk zou hij pas vijfde worden na een ongelukkige wedstrijd. “Het grote probleem blijven onze banden. We rijden met 15″ velgen en daardoor is de bandenkeuze erg beperkt. Toen sommige proeven in de eerste ronde er nat bij lagen, stonden wij op harde slicks. Heel moeilijk. Op de vijfde proef reden we bovendien lek in de eerste bocht. We moesten het wiel wisselen,” vertelde Schloesser.
Vooraan nam Laurent Vanton de wedstrijd in handen, maar een gebroken gaskabel zorgde voor een vroege opgave. Zo ging de zege naar Jérôme Septon met zijn Peugeot 208 Rally4. “Ik ben heel blij met deze eerste overwinning in Divisie 2, waarmee we ook aan de leiding komen. In het begin was Laurent Vanton te snel, maar in de loop van de dag vond ik meer vertrouwen en kon ik het tempo verhogen,” aldus de piloot uit Dinant.
Olivier Leroy, winnaar van de 2WD Trophy, eindigde in zijn Clio R3 op de tweede plaats, voor Geoffrey Horward en Dimitri Marion, nog een streekpiloot uit Durnal. 
In de tussenstand van Divisie 2, na 3 van de 5 wedstrijden, heeft Jérôme Septon de leiding genomen met 40 punten, voor Thierry Schloesser (28) en Kurt Braeckevelt en Jonas Dewilde, de winnaars in Tielt en Dinant, met elk 25 punten.