Fred Miclotte lost de verwachtingen in

TAC(ChDu)
Watermerk BRC Masters
07/04/2024

Het zijn drukke weken voor Frederic Miclotte. Nadat hij vorig weekend de nota’s las voor Jourdan Serderidis in de Ford Puma Hybrid Rally1 in de Safari Rally, stond dit weekend de TAC Rally als piloot op het programma. De Skoda-piloot werd vooraf getipt voor het podium algemeen, maar hij moest tevreden zijn met de vierde plaats. Daarmee was hij wel de beste in de BRC Master Cup.

“Weet je, na de eerste ronde heb ik begrepen dat het podium te hoog gegrepen was. Ik heb ondertussen wel wat ervaring opgedaan als piloot, maar de meeste rally’s heb ik gereden in de regen of toch op een modderig parcours. Op droog asfalt, met hoge snelheden, kom ik nog wat vertrouwen te kort om me te meten met de rijders voor mij. Ik had in de snelste waaiers niet het vertrouwen om op het gas te blijven. De wagen voelde niet stabiel aan. Bovendien voelde ik me niet topfit dit weekend. Misschien heb ik toch een virus opgelopen in Afrika,” vertelde Fred Miclotte.

De tweede plaats bij de Masters ging naar Patrick Snijers, tweede in RGT met zijn Porsche 997 GT3. “We hebben heel wat tijd verloren door een lekke band in Schuiferskapelle. Verder zaten we op onze positie, want aan de tijden van Gunther Monnens konden we niet tippen. Het was in het begin wel wat zoeken naar een goede afstelling voor het droge parcours,” aldus Patrick Snijers, die op de voet gevolgd werd door Paul Lietaer, overtuigend winnaar in Historic met zijn Opel Ascona 400.

Richard Pex, vierde bij de 50+ rijders, bleef transparant in het Master-klassement omdat hij in de Rallye des Ardennes al punten scoorde. Zo gingen de punten van de vijfde plaats naar Kurt Braeckevelt, tevens winnaar in de M-Cup, voor Thierry Cokelaere. De top 10 bij de Masters werd vervolledigd door Chris Vandamme met zijn Alpine, Chris Dobbelaere met zijn Opel Kadett, Stevy Brown in een BMW, net als Dany Claesen, en Stefaan T’joens met zijn Renault Clio.