De East Belgian Rally live op Facebook en TV

n
Watermerk BRC
27/09/2024

Alle Belgische rallyfans kijken reikhalzend uit naar de East Belgian Rally die op zaterdag 28 september verreden wordt in de buurt van Sankt-Vith in Oost-België. De titelstrijd nadert zijn ontknoping en het kan een cruciale wedstrijd worden voor de verschillende titels en cups die op het spel staan. Bovendien kijken de meeste rijders uit naar de prachtige snelle en technische klassementsproeven.
Na de shakedown donderdagavond, worden een aantal smaakmakers vrijdagnamiddag aan de tand gevoeld tijdens de BRC Persconferentie. In de vooravond zal de persconferentie online te bekijken zijn op de Facebookpagina van het Belgisch rallykampioenschap.
De wedstrijd zelf is opnieuw uitgebreid live te volgen op de Facebookpagina van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship via zes BRC Live Shows. Sport10 zal al deze uitzendingen ook rechtstreeks op televisie brengen (Telenet 218, Proximus 132, TV Vlaanderen 34 en Orange 38), terwijl RTBF de Powerstage live zal uitzenden via RTBF Auvio.
Zoals in elke wedstrijd van Divisie 1, worden tijdens de BRC Live Shows live actiebeelden van de proeven afgewisseld met rechtstreekse actiebeelden van de drone, interviews met de rijders bij de finish van de proeven afgenomen door Kristof Klinkers en analyses van de tijden door onze journalisten in de studio, Pierre Robert en Hugo Van Opstal.
We zijn er vanaf de eerste proef in Büllingen (12,06 km) bij om 8h40, gevolgd door KP 3 Sankt-Vith (12,05 km) om 10h30. In de tweede ronde trekken onze camerateams naar KP 6 Amel (13,66 km) om 14h08, gevolgd door KP 8 Burg-Reuland (12,49 km) om 15h49. In de vooravond zijn we live bij KP 10 Amel om 18h50, waarna we de ontknoping in het donker volgen op KP Burg-Reuland vanaf 20h30, met reacties van de winnaars en tenoren bij de finish.
Op zondag volgt de uitgebreide reportage op VRT Sporza, net voor of na het WK Wielrennen. Ook RTBF zal de samenvatting uitzenden op zondag 6 oktober om 11h op Tipik. Op zondag 29 september volgt alvast een nieuwsitem ‘s avonds in Sportweekend op Een en in 100% Sport op Tipik.

Vanaf maandag wordt de officiële review clip gepubliceerd op de sociale media en de officiële samenvatting volgt kort daarna. Die reportage van 26 minuten is te bekijken in binnen- en buitenland,  van Sport 10 en RTBF Auvio in België, Ziggo Sport in Nederland, tot Distro TV in de USA, Motorvision (+100 landen), Fox Sport Racing (Canada), Arena TV (7 landen in Oost-Europa), PX Sports (Zuid-Amerika), MotoRRacing (Frankrijk), enz. Ook Motorsport.tv zendt de samenvattingen via WebTV.
Je hoeft dus niets te missen van deze East Belgian Rally.