Cherain loopt uit na foutje Verstappen

Omloop(JuDu)
Watermerk BRC
07/09/2024

Bij het begin van de tweede dag van de A&D Omloop van Vlaanderen lagen de proeven er op bepaalde plaatsen nog vochtig en verraderlijk bij. In Houthulst liet Jos Verstappen zich meteen verrassen. De Skoda-rijder verloor 13″ door een schuiver rechtdoor, waardoor Cédric Cherain meteen een mooie buffer van een kleine 15″ kon uitbouwen. De Hyundai-piloot tracht te controleren zonder te veel risico’s te nemen.
“Ik blijf wel aanvallen, want ik wil de concentratie niet verliezen en ik wil Jos niet de kans geven om de achterstand te verkleinen,” aldus Cherain na de eerste lus van 5 proeven.
Vincent Verschueren volgt als derde met zijn Citroën, terwijl Nicola Stampaert weinig plezier beleefde aan zijn vierde plaats. In Houthulst miste hij een rempunt en ging de fluo-gele Skoda van de baan. Stampaert ging wel opnieuw van start voor de tweede ronde.
Zo is Bjorn Syx opgeschoven naar de 4de plaats. De Citroën-rijder is tevreden over zijn tijden en jaagt op een eerste snelste tijd in het Belgisch kampioenschap. Emile Breittmayer staat stevig op de 5de plaats, voor Lander Depotter, veruit de snelste in Rally3 met de officiële Renault Clio.
Gunther Monnens verloor wat tijd door een afgebroken uitlaat, wat hem vermogen in de hoge toeren kost. De Porsche-piloot voelt ondertussen de hete adem van Niels Reynvoet in de nek. De leider in het kampioenschap is halfweg de wedstrijd al opgerukt naar de 8ste plaats.
In het Junior BRC blijft Maxime Decock leider, maar het verschil met Jonas Dewilde is amper een tiental seconden. Paul Lietaer is de beste in Historic, terwijl de Nederlander Nard Ippen nog steeds autoritair leider is in de Clio Trophy.