Amaury Molle: “Zo dicht bij de overwinning!”

Watermerk BRC
13/06/2023

Het kan gezegd worden dat Amaury Molle en Thomas Walbrecq een missie hadden en ze reden echt met een indrukwekkend tempo gedurende het hele weekend in Bertrix! Ze behaalden hoge snelheden in het bos en wonnen 6 van de 9 etappes in de RGT-categorie met hun Alpine A110 uitgerust met MRF Tyres!

Amaury Molle (Piloot): “Ik denk dat we een erg goed resultaat in handen hadden en vooral ben ik echt tevreden met de snelheid die we gedurende het hele weekend hadden! We hebben goede tijden laten zien in de RGT, maar ook in het algemene klassement. Ik heb echt genoten van de hobbelige wegen met gravelsecties. We hadden een goede voorspelling voor deze rally en de auto presteerde echt goed op deze wegen. Het is jammer dat het niet langer was, ik had graag voor nog een extra dag getekend!”

Helaas moest het team in etappe 7 stoppen vanwege een lekke band… Slechts 400 meter na de start, in een rechte lijn, kreeg het Belgische duo een lekke achterste rechterband.

Amaury Molle (Piloot): “Het is zo triest om zo te eindigen. We verliezen de overwinning door een onvoorspelbare lekke band als gevolg van het verslechterende gravelgedeelte in de laatste lus. Ik voelde direct het verlies van bandenspanning en we stopten in de eerste paar kilometers om het wiel te vervangen. We hebben niets geraakt, we volgden gewoon de lijn. Het is frustrerend na al het werk dat we hebben verricht.”

Thomas Walbrecq (Co-piloot): “Relatief tevreden met het tempo dat we dit weekend hebben aangehouden. Het zou verdiend zijn geweest om de vruchten ervan te plukken, maar dit zijn de wisselvalligheden van de rally, en dit keer zat het geluk niet aan onze kant. Gefeliciteerd aan Christophe en Steven met hun overwinning! Het positieve punt is duidelijk de snelheid die we dit weekend hebben laten zien, voorafgaand aan het grote evenement in Ieper!”

Desondanks is dit resultaat een goede prestatie voor het kampioenschap, aangezien het duo 18 punten behaalde en de tweede plaats veroverde. Maar men kan hun frustratie begrijpen, vooral als je bedenkt dat ze meer dan 1 minuut 30 seconden voorsprong hadden!

Alle aandacht is nu gericht op het volgende evenement! En dat komt snel, met de Ypres Rally over minder dan 10 dagen!

Amaury Molle (Piloot): “Ik ben tevreden met het resultaat van het weekend. Ik weet welke snelheid en ritme ik dit weekend kon bereiken en ik voel me klaar voor Ieper. Ik ga zeker pushen om opnieuw te winnen met de Alpine!”

En wees gerust, je kunt erop rekenen dat ze er zullen zijn!