Philip Lommers kampioen in de MOOOD M-Cup

IMG
Watermerk BRC
01/10/2023

In de MOOOD-M-Cup ging Philip Lommers als topfavoriet van start, maar de leider in de tussenstand werd op de derde proef verrast in een snelle rechtse.
“We hadden gepland om het seizoen met een “klapper” af te sluiten, maar dan niet op deze manier. Ik ging op de derde proef, in Amel, een fractie te snel de grote weg op. Een vlotte rechtse, maar we hadden onderstuur en ik ging over de neus de gracht in. Daarna vlogen we over de kop. Een zure opgave, want we dachten dat de titel weg was,” aldus Lommers.
Even later kregen ze berichtjes binnen dat ook Franky Boulat van de baan was gegaan met zijn BMW M3 E36. Een erg harde klap. “Ik weet nog altijd niet wat er gebeurd is. Er lag wellicht olie op de baan of er is iets afgebroken aan de ophanging van de wagen. Plots ging de wagen in een snelle situatie rond. We vlogen van de baan en eindigden tegen twee bomen. Gelukkig zijn Peggy en ik ongedeerd gebleven, maar onze trouwen BMW M3 is zwaar beschadigd. Ik kocht die wagen in 2007 en we reden er 16 seizoenen mee, maar ik vrees dat deze kas afgeschreven is. We zullen zien wat we kunnen recupereren voor 2024…,” aldus Franky Boulat.
Zo werd Philip Lommers na een knap en regelmatig seizoen voor de eerste keer winnaar van de M-Cup. De zege in Sankt-Vith was voor een oppermachtige Mats Van den Brand, voor Tom Ceuppens, die zijn comeback vierde met een mooie tweede plaats.