Niels Reynvoet opgejaagd door Maxime Potty

SEZ(JoHe)
Watermerk BRC
18/05/2024

Ook in de tweede ronde van de Sezoensrally bleven de verschillen vooraan bijzonder klein. De drie hoofdrolspelers van de editie van vorig jaar, domineren ook dit jaar het gebeuren. Na 8 van de 12 klassementsproeven heeft Niels Reynvoet de leiding overgenomen van Maxime Potty, maar de titelverdediger blijft druk zetten. Reynvoet heeft een voorsprong van 5″3. Op de derde plaats volgt Jos Verstappen, die al 21″7 goed te maken heeft in de slotronde.
Geluk kan in een klein hoekje zitten. Dat zagen we op KP 7, Gerdingen, waar zowel Niels Reynvoet als Maxime Potty de velg links vooraan beschadigden. Ze hadden veel geluk niet lek te rijden. Dat geluk was Bastien Rouard niet gegund. De Hyundai-rijder verloor zijn vierde plaats aan Cédric Cherain.
“Weet je, het onverhard ligt er veel beter bij dan gedacht. Met de zon in de lucht, droogde het erg snel op en onze keuze voor slicks bleek de juiste in de tweede ronde. Het is nu aan onze achtervolgers om aan te vallen. Wij rijden snel, maar gecontroleerd,” aldus Niels Reynvoet.
Maxime Potty volgt op de tweede plaats. “Het gaat weer om tienden van een seconde. Kijk naar de tijden in Gerdingen, waar we 0″1 sneller waren dan Verstappen en Reynvoet. Het zal spannend blijven tot de finish, daar ben ik van overtuigd,” aldus Maxime Potty.
Jos Verstappen strandde op KP 7 op 0″1 van zijn eerste snelste tijd in de wedstrijd. “Ik blijf het proberen. Het zit in kleine details en in de mate waarin je risico’s wil nemen, want elke bocht is verrassend. Je weet nooit hoeveel grind er zal liggen. Ja, de omstandigheden blijven een stuk moeilijker dan vorig jaar.”
Cédric Cherain erkent dat hij niet het volste vertrouwen heeft op de maaskiezel. “Vandaag kunnen we niet rivaliseren met de drie piloten voor ons. Ik wil net achter hen finishen. Dat is vandaag het hoogst haalbare.”
Bastien Rouard zakte terug naar de vijfde plaats door een lekke band in Gerdingen, opgelopen op de jump, voor Charles Munster, die al 1’19” achterstand heeft op de leider. De drie Hyundai’s worden gevolgd door Vincent Verschueren, die niet de afstelling gevonden heeft om het vermogen efficiënt aan de grond te krijgen op dit parcours.
John Wartique liet nog wat tijd liggen toen hij rechtdoor schoof met zijn VW Polo. Wartique volgt als achtste, voor Cédric De Cecco, die voor de eerste keer in meer dan 10 jaar nog eens aan de start stond in Bocholt, voor de eerste keer met een wagen in de topklasse. De top 10 wordt vervolledigd door Nicola Stampaert voor Fred Miclotte en Tom Boonen.
In de M Cup heeft Patrick Diels de leiding in handen, voor Bert Bosmans en Dany Claesen. Philip Lommers is opnieuw gestart na een opgave (ophanging stuk), terwijl Jesse Monnens en Frederik Vandeloock al moesten opgeven. In de Stellantis Cup en in het Junior BRC heeft Lander Depotter de leiding in handen, 11″ voor Tom Heindrichs, die lek reed in Gerdingen. De leider in de Clio Trophy is de Nederlander Nard Ippen, voor Cristian Sugar en Jo Muylle.