Jonas Dewilde moest zoeken naar de ideale afstelling

Omloop(KaLe)
Watermerk Junior BRC
10/09/2024

Afgelopen weekend was er de A&D Omloop van Vlaanderen, een wedstrijd die oorspronkelijk niet op de planning stond van Jonas Dewilde. De wedstrijd werd toch op het programma gezet omdat Jonas Dewilde met een overwinning voor het tweede jaar op rij Junior-kampioen zou zijn.

“Zoveel tegenstand was er niet in de Junior klasse, maar ik wist op voorhand dat het niet eenvoudig ging worden… We reden met een gloednieuwe Opel Corsa Rally 4. Pas vrijdag kwam de nummerplaat binnen. We hebben de wagen in Oostenrijk ingeschreven om nog tijdig aan de start te kunnen komen, want de andere Corsa is verkocht. Tijdens de wedstrijd bleek dat we de afstellingen nog moesten verfijnen. Maar, dat is geen excuus. Maxim Decock reed gewoon een heel sterke wedstrijd, we hebben hard gevochten. Hij verdient de zege.”
De nieuwe Opel Corsa van het Orfys Rally team is nu klaar voor de laatste 2 wedstrijden van de Stellantis Cup. “De Omloop was om die reden zeker een belangrijke wedstrijd, want vooraf hadden we nog geen meter kunnen rijden in deze Corsa,” gaat Jonas verder. “Heel het weekend hebben we aan de afstelling gewerkt, het niveau van de Stellantis Cup is echt heel hoog en het verschil zit’m echt in de details. We zijn er klaar voor!”

Een zege in Roeselare ging Jonas een tweede Junior titel hebben opgeleverd. Door zijn tweede plaats wordt de voorsprong op zijn concurrenten voor de titel nog groter… “Winnen is altijd ons doel,” lacht copiloot Jens De Splenter. “Jonas staat er heel goed voor in de strijd voor de Junior titel, maar ons voornaamste doel is dit jaar de Stellantis Cup. Als we goed scoren in de Stellantis Cup volgt het Junior kampioenschap automatisch. We gaan ons dus goed voorbereiden op de East Belgian en de Spa Rally.”