Vincent Verschueren vroegtijdig aan de kant in Ypres Rally: “De schade bleek te groot”

YPRES(KrSt)
Watermerk BRC
24/06/2024

De Ardeca Ypres Rally heeft niet het verhoopte resultaat opgeleverd voor Vincent Verschueren en Jasper Vermeulen. Na een sterke start lieten ze zich net zoals zoveel anderen verrassen op het verraderlijke parcours, waarna beslist werd om de strijd te staken.
Het begon nochtans goed voor Team Godrive met een vijfde plek in de qualifying stage op donderdag in Nieuwkerke. “Na onze geslaagde testsessie op maandag zat het gevoel meteen goed tijdens de qualifying”’, vertelt Vincent Verschueren. “Vrijdag vond ik dan weer niet meteen het ritme in de openingsronde. Het parcours lag er gladder bij dan verwacht. Tijdens de service hebben we alles eens goed geanalyseerd en na enkele aanpassingen in de afstellingen verliep alles prima daarna.”
In de tweede wedstrijdronde op vrijdag rukten Vincent en Jasper daardoor op van een tiende naar een vijfde plek. Een virtuele podiumplaats was zelfs niet echt veraf, maar zaterdagmorgen liep het meteen mis op de eerste proef. “In het begin van KP Kemmelberg raakte de carterplaat te veel de grond tijdens een remzone, waardoor ik de bocht miste en tegen een strobaal terechtkwam. In Dikkebus probeerden we de verloren tijd goed te maken, maar daar maakten we terug een fout. We verloren zo’n minuut toen we vast kwamen te zitten in een greppel. Terug in het servicepark hebben we alles eens goed nagekeken en het leek gewoon beter om te stoppen. De schade was te groot om verder te rijden.”
Toch is de eindbalans na de Ypres Rally niet per se negatief. ”Jammer dat dit nu net in Ieper voorvalt natuurlijk, maar ik denk dat zowat iedereen wel eens in de fout is geweest afgelopen weekend. Het positieve is dat we terug een goede stap vooruit hebben gezet. We hebben nu een goede basis gevonden en ik hoop om daarop verder te kunnen werken. Het plan is nu om de Rally van Staden te rijden zodat we goed voorbereid aan de start komen in de Omloop van Vlaanderen“, besluit Vincent.