Vincent Verschueren tevreden met zijn progressie in de TAC Rally

TAC(KaLe)
Watermerk BRC
08/04/2024

Vincent Verschueren en Mathieu Vynckier mogen tevreden terugblikken op de TAC Rally. Na een dag waarin ze heel wat vooruitgang boekten met de Citroën C3 Rally2 eindigden ze op een knappe tweede plaats.
Twee dagen voor de wedstrijd ontdekte Vincent Verschueren de Citroën pas voor het eerst in droog weer op de shakedown. “Het gevoel daar was meteen wel vrij OK“, vertelt de piloot van Team Godrive. “Ik heb heel wat verschillende zaken kunnen proberen met de afstellingen. Uiteindelijk hebben we een goede basis gevonden waar we verder kunnen op werken.”
Zaterdagmorgen begonnen favorieten Niels Reynvoet en Cédric Cherain zoals verwacht furieus aan hun wedstrijd. Vincent en Mathieu nestelden zich meteen op de derde plek, al verliep de openingsronde niet helemaal vlekkeloos. “Ik had wat last met de remmen, wat me misschien een tiental seconden kostte”, vertelde de piloot van Team Godrive. “Ook onze bandenkeuze was niet echt optimaal. We hadden de harde M20 van Michelin gemonteerd. Uit ervaring weet ik dat je in Tielt meteen mee moet zijn vanaf het begin, want in de loop van de dag een gat van tien seconden dichtrijden is er bijna onmogelijk.”
Na de sortie van Cherain op de vierde proef klom het duo op naar de tweede plek, een positie die de rest van de dag niet meer in gevaar kwam. In de tweede wedstrijdhelft wist Vincent zich nog te tonen met vier besttijden. “Die tweede plaats is zeker leuk, maar het waren vooral de verschillen die me interesseerden. Het doel was om enkele toptijden te draaien en we hebben uiteindelijk vier van de twaalf besttijden kunnen rijden. Meestrijden voor de overwinning kwam misschien nog iets te vroeg. Daarvoor hangt het echt van de details af en daarvoor hebben we gewoon nog kilometers nodig.”
De eindbalans is in elk geval positief. “Ik denk wel dat we tevreden mogen zijn over ons weekend. We hebben terug veel progressie gemaakt en weer veel ontdekt over de wagen. Het was leuk om zo onze thuisrally te kunnen rijden. Ik wil zeker iedereen die ons kwam steunen en aanmoedigen nog eens bedanken”, besluit Vincent.
Team Godrive maakt zich nu op voor de Rally van Wallonië, de volgende manche van het BK Divisie 1 op 27 en 28 april.