Vincent Verschueren klaar voor de TAC Rally

Vincent
Watermerk BRC
06/04/2023

Na een unieke en succesvolle samenwerking van meer dan tien jaar, nam Vincent Verschueren eind vorig jaar afscheid van GoDrive en zijn mentor Gaby Goudezeune. Dit seizoen kiest de Oost-Vlaming voor een programma met een Skoda Fabia Rally2 van SXM, waarbij hij genavigeerd zal worden door Jasper Vermeulen.

“Ik ben Gaby Goudezeune natuurlijk eeuwig dankbaar voor de kansen die hij me gegeven heeft. Gaby steunt me trouwens ook in dit nieuwe project. Het was een moeilijke winter om een oplossing te vinden. Ik zocht vooral een team waarin ik me even goed zou voelen als bij Godrive. Ik moet vertrouwen voelen van het team. Er moet een ongedwongen, familiale sfeer hangen. Gewoon eens even binnen springen voor een praatje, dat moet kunnen,” aldus Vincent Verschueren. “Die sfeer vond ik terug bij SXM. We gaan rijden met een Skoda Fabia R5, dus geen Evo. Ik heb me altijd goed gevoeld in de Fabia, al zullen we mogelijk iets te kort komen tegen de nieuwere versies. We zullen zien hoe dicht we kunnen komen,” aldus Vincent Verschueren.

Het programma bevat vooral wedstrijden in Oost- en West-Vlaanderen, met Moorslede, de TAC Rally, Wervik, de Ardeca Ypres Rally, de Aarova Oudenaarde Rally, de Omloop van Vlaanderen en de 6 Uren van Kortrijk. Mogelijk wordt het programma nog uitgebreid met de Sezoensrally in Bocholt.

Navigator van dienst is Jasper Vermeulen, die in Moorslede al eens mocht proeven van de rijkunsten van Vincent Verschueren. “Het klikt goed tussen ons en ik merk dat Vincent heel gedreven is om maximaal aan te vallen. Vincent start altijd met ambitie in een wedstrijd. Dat is mooi. We gaan ons zeker goed amuseren dit seizoen,” vertelde Jasper Vermeulen.