Stellantis Motorsport Rally Cup Belux: deel 2 op onverhard

SOUTHDN
Watermerk BRC
18/05/2023

Enkele weken na de start van de Stellantis Motorsport Rally Cup Belux 2023 in de South Belgian Rally kunnen de Peugeots 208 en Opel Corsa’s Rally4 volgende zaterdag opnieuw in actie komen, tijdens de altijd gesmaakte Sezoensrally.

 De Sezoensrally is een ware klassieker van het Belgian Rally Championship. De wedstrijd in en rond het Limburgse Bocholt kan dan ook als enige nationale rally chronoritten op onverhard aanbieden! Al is onverhard misschien niet de juiste omschrijving, want het gaat hier om de beruchte Maaskiezel. De duizenden ronde keitjes zorgen er voor dat er op het parcours soms heel weinig grip te vinden is!

Een hele specifieke context dus voor de artiesten van de Stellantis Motorsport Rally Cup Belux. Net zoals in Vresse-sur-Semois is het best mogelijk dat er bovenaan de rangschikking vooral Duits wordt gesproken… De Duitser Marijan Griebel (208) en de Oostenrijker Julian Wagner (208) zijn immers opnieuw van de partij, en vast van plan om opnieuw een hoofdrol te spelen.

Bij hun tegenstanders Tom Heindrichs (Corsa) uit Sankt Vith, de beste junior in de tussenstand en revelatie in de South Belgian Rally. Hij zal proberen om die prestatie te bevestigen en indien mogelijk ook revanche te nemen. Dat wordt ook het geval voor Luxemburger Hugo Arellano (208), net als voor Harry Bouillon (Corsa), Maxim Decock (Corsa, Junior) en Benjamin Bosseloir (208, Junior).

De Brit Niall O’Sullivan (208) is ook opnieuw van de partij en kijkt er naar uit om zijn eerste punten te scoren, terwijl Nicola Peiffer (Corsa) zijn debuut in het kampioenschap maakt.

In totaal staan er dus negen Peugeots en Opels aan de start van de Sezoensrally 2023. Spektakel… en glijpartijen verzekerd!