Spelmans opnieuw de sterkste in de 2WD Trophy

IMG
Watermerk WD
21/05/2023

 

In de 2WD Trophy ging de overwinning opnieuw naar Christiaan Spelmans met zijn Renault Clio. Samen met zijn copilote Thyrsa Eertmans neemt de Limburger met deze overwinning al een stevige optie op de titel.
Nochtans was het voor de Renault-piloot ook de eerste kennismaking met de maaskiezel rond Bocholt. “In het begin hadden we wat problemen met een lekke band en een schuiver rechtdoor, maar daarna kwam ik in het ritme en namen we afstand,” vertelde Spelmans.
De tweede plaats ging verrassend naar Patrick Gaethofs met zijn Honda Civic. “Deze tweede plaats is onze beste score ooit in de 2WD Trophy,” aldus de piloot uit Beringen. “Op het einde was het nog spannend, want de tweede versnelling sprong er telkens uit en in Gerdingen gingen we even van de baan.”
Peter Van Rompaey, de eerste van de drie Kempense Lada-rijders, werd derde met zijn 1600cc Lada. “Het was vele jaren geleden dat ik hier nog op de kiezel gereden had. Dat betekende we dat ik veel werk had aan het stuur van onze achterwielaandrijver, maar ik heb me enorm geamuseerd. Even hadden we remproblemen, maar dat was snel opgelost.”
Bruno de Wilde werd vierde met zijn Renault Clio, die flink gehavend was: “Je hebt weekends om snel te vergeten… Bij de start van KP 2 hadden we geen starter meer. Ik was wat afgeleid en daardoor reden we op een betonblok en de motor sloeg af. We stonden vast en het duurde 9 minuten voor we de auto los hadden. Daarna heb ik de flank nog beschadigd… Ik denk dat we even tijd nodig hebben om de auto terug op te frissen en na de zomer keren we terug…”