Spektakel verzekerd in de RACB M Cup

n
Watermerk BRC
21/02/2024

De RACB M Cup is dit seizoen toe aan zijn 8ste jaargang. Ook in deze Rally van Haspengouw die aanstaande zaterdag verreden wordt, zullen de BMW’s voor spektakel zorgen.
In het veld missen we regerend kampioen Philip Lommers. Zijn wagen is nog in opbouw na zijn crash in de East Belgian Rally. Ook Franky Boulat, vijfvoudig kampioen, komt deze wedstrijd te snel. Franky liep een zware blessure op na zijn sortie in de East Belgian Rally en hij is nog niet klaar om al opnieuw in actie te komen.
Twee toppers zijn er niet bij, maar toch staat er heel wat kwaliteit aan de start. Zo zal Mats Van den Brand het veld aanvoeren in de M3 E36. Vooraf lijkt Mats niet te kloppen, maar op een nat en verraderlijk parcours in Haspengouw voelt Patrick Diels zich als een vis in het water. Nog kleppers die mikken op een dichte ereplaats zijn Kurt Braeckevelt en ex-kampioen Tom Ceuppens, maar ook Wouter Lievens, die in de East Belgian Rally een eerste podiumplaats pakte in de M Cup. Verder is het ook uitkijken naar Frederick Vandeloock en Gregory Vanovertveldt. Beide piloten haalden vorig jaar de eindmeet in de Haspengouw en zullen hun parcourskennis en ervaring dus goed kunnen aanwenden. Ook Dany Claesen is weer van de partij. Na zijn crash vorig jaar tijdens de Sezoensrally keerde Dany voor de laatste M Cup manche terug en kon hij ondanks 2 gemiste wedstrijden nog de vierde stek in het kampioenschap veroveren. Frank Baert heeft de luxe om meerdere rallywagens in de garage te hebben staan, hij haalt voor de Haspengouw nog eens de E36 sedan van stal.
En dan is er Jesse Monnens, die we misschien wel als gevaarlijke outsider kunnen tippen. Jesse, de zoon van Gunther, is sinds enkele maanden aan het werk bij Mats van den Brand en hij heeft, samen met de monteurs van Mats, dag en nacht gesleuteld om een nieuwe E36 Compact klaar te stomen. Benieuwd hoe Jesse kan debuteren met deze nieuwe Compact op de verraderlijke proeven in Haspengouw.
Tenslotte verwelkomen we ook rookie Edouard-Jean Masquelier met zijn BMW E36 in de M Cup familie.