Spannende titelstrijd in de Moood M-Cup tussen Lommers en Boulat

Spannende titelstrijd in de Moood M-Cup tussen Lommers en Boulat

OML(KOP)
Watermerk BRC
18/09/2023
De East Belgian Rally is volgend weekend het decor van de slotmanche van de RACB Moood M Cup 2023. Wie wordt kampioen? Philip Lommers of Franky Boulat?
Philip Lommers heeft momenteel de leiding in handen, maar dit jaar worden slechts 5 van de 7 resultaten weerhouden. Dat betekent dat beide piloten hun 2 slechtste resultaten nog in mindering moeten brengen van hun totaal en dat geeft een ander beeld.
Zelfs met een tweede plaats achter Philip Lommers pakt Franky Boulat de titel. Bij een derde plaats, mag Lommers niet winnen. Op zijn beurt moet Franky Boulat zeker finishen binnen de top 5 om kampioen te kunnen worden.
Het wordt ongetwijfeld spannend, want de twee koplopers moeten afrekenen met de winnaar van vorig jaar in de EBR: Mats Van Den Brand. Hij staat weer aan de start met de BMW E36 vierdeurs waar hij vorig jaar indruk maakte. Mats komt naar Sankt-Vith om te winnen. Ook Tom Ceuppens maakt zijn rentree in de Oostkantons. De M Cup kampioen van 2021 had aangekondigd de helm aan de haak te hangen, maar de rallymicrobe bleef duidelijk knagen. Ook Dany Claesen maakt zijn rentree na zijn crash in Bocholt. Hij staat voorlopig vijfde in het kampioenschap en dient nog 5 punten te scoren om de derde plaats in de eindstand van het kampioenschap te claimen. Ook Wim Muilwijk, Patrick Lievens en Wouter Lievens kunnen mits een mooie puntenoogst nog aardig wat plaatsen opschuiven in het kampioenschap. Verder starten ook nog Jesse Monnens, die in goede vorm vertoeft na een zeer sterke wedstrijd in Kasterlee, en Sebastien Cammaerts die zijn ontgoocheling van de opgave in de Omloop wil doorspoelen met een knappe prestatie.