Sezoensrally na KP2: Verschueren opent sterk

SEZKrSt
Watermerk BRC
20/05/2023

84 teams zijn vanochtend van start gegaan in de 46ste editie van de Sezoensrally en het was de leider in het Belgisch kampioenschap, Maxime Potty, die de snelste tijd reed op de eerste proef in Goolder.

De Citroën-piloot was een halve seconde sneller dan Vincent Verschueren, die zich door het stof liet verrassen en een remzone miste. Niels Reynvoet, die ook een rempunt miste door het stof, klokte af op 3″2.

Op de tweede proef, de nieuwe klassementsproef Brueghel op grondgebied Peer, was het de beurt aan Maxime Potty om een rempunt te missen. De C3-rijder verloor een paar tellen, waardoor Vincent Verschueren, de snelste op de proef, de leiding in handen heeft met 3″3 voorsprong op Potty en 6″3 op Niels Reynvoet.

“We rijden misschien niet in de nieuwste Skoda, maar we proberen dat te compenseren door extra hard aan te vallen,” lachte Vincent Verschueren die duidelijk in vorm is.

Jos Verstappen staat op de 5de plaats op 13″5: “De wedstrijd is toch helemaal anders dan de shakedown, waar je constant hetzelfde parcours afwerkt. Ik was vooral verrast dat er al zoveel grind op het asfalt lag.” Verstappen staat net achter Bastien Rouard en 0″1 voor Charles Munster, die voor de eerste keer wordt genavigeerd door Ward Hanssens.

Gunther Monnens is naar eigen zeggen voorzichtig gestart, maar hij is met zijn Porsche al opgerukt naar de 7de plaats. Patrick Diels is de leider in de M-Cup, na een paar kleine foutjes van Franky Boulat en een lekke band voor Philip Lommers. In de Stellantis Motorsport Rally Cup heeft Marijan Griebel problemen met de stuurbekrachtiging, waardoor Julian Wagner het commando kon nemen. Tom Heindrichs ging op KP 2 even van de baan. En in de Clio Rally Trophy geeft Xavier Dekeyser de jonge garde voorlopig het nakijken. Dirk Deveux is het best gestart in Historic met zijn Ford Sierra 4×4 Cosworth.