Rainer Hermann versus Guino Kenis, die het terrein kent

Rainer Hermann versus Guino Kenis, die het terrein kent

SEZJoHe
Watermerk Historic BRC
07/06/2023

De zevende manche van het Historic Belgian Rally Championship, de Rally of Bertrix, is voor alle deelnemers een kennismaking met een nieuw parcours. Behalve voor Guino Kenis, een trouwe deelnemer aan de Legend Boucles @ Bastogne. Daarmee is de BMW-rijder een van de kanshebbers op de zege in Historic.

Bij afwezigheid van de leider in de tussenstand, Dirk Deveux, start Rainer Hermann logischerwijze als favoriet, want zijn BMW M3 E30 is een absolute topwagen. In de South Belgian Rally, verreden in dezelfde regio, behaalde Hermann met een tweede plaats trouwens zijn beste resultaat van het seizoen. De man uit Sankt-Vith staat trouwens op de tweede plaats in de tussenstand, achter Deveux en voor Vermeersch.

Begin dit jaar werd Guino Kenis nog tweede in de Legend Boucles, een wedstrijd die op dezelfde proeven wordt verreden. Deze keer mag de baas van G&A Motors op alle proeven voluit gaan, zonder op de regelmaat te moeten letten. De BMW-rijder wil voor de verrassing zorgen in Bertrix.

Luxemburger Yann Munhowen brengt ook een M3 E30 aan de start, maar hij scoort geen punten voor het Belgisch kampioenschap. Nog snelle piloten aan de start zijn Samuel Burnon en Fréderic François in hun Ford Escorts. Emmanuel Eggermont zet een Toyota Celica ST165. Jean-Claude Simon start met een Talbot Sunbeam Lotus en Dirk Vermeersch is van de partij met zijn Fiat Spider Abarth.