Problemen voor Cédric Cherain op de jump in Wartet

WAL(KrSt)
Watermerk BRC
27/04/2024

De vierde proef van de wedstrijd, Wartet, zorgde voor heel wat incidenten in de 41ste Rally van Wallonië. Vooral de jump vlak voor de finish bij de steengroeve was een verrassende hindernis.
“Ik nam de jump vol gas en ik was echt verrast hoe hoog we sprongen. De wagen ging zeker een meter hoog. De klap was heftig, maar wij hadden gelukkig geen schade,” vertelde Niels Reynvoet. “Je kan zo een jump moeilijk inschatten bij de verkenningen…”
Even later arriveerde Cédric Cherain met een rokende motor bij de finish. “We zijn helemaal op de neus geland. Ik begrijp het nut van die jump niet. Daar kan je alleen de motor stuk rijden. Wij hebben de radiator gebroken.”
Bastien Rouard ging even van de baan aan hoge snelheid na de jump met de tweede Hyundai van BMA, wat later gevolgd door Maxim Decock, die veel geluk had dat hij met zijn Opel Corsa niets raakte toen hij aan hoge snelheid een paar pirouettes maakte.
In het klassement blijft Adrian Fernémont leider na de eerste lus. De thuisrijder reed 4 snelste tijden. De tweede plaats is in handen van Jos Verstappen op 13″7. Verstappen kan het tempo zeker nog verhogen. Stéphane Lefebvre, die vanochtend nog moest wennen aan de Skoda Fabia RS en die geen goed gevoel had, volgt op 17″5, twee tienden voor Niels Reynvoet, die het parcours opende. Verder volgt Cédric Cherain op 18″6, voor John Wartique op 21″5.
Maxime Potty brak een velg en een driehoek van de ophanging links vooraan toen hij een foutje maakte op dezelfde proef. Hij volgt al op 31″5. Thibaud Mazuin ging in Wartet van de baan en stak ruim 5 minuten vast op de talud.