PJM Cracco opent zijn seizoen in Tielt

IMG
04/04/2024

Tijdens een druk bijgewoonde voorstelling in Zedelgem, presenteerde Pieter-Jan Michiel Cracco woensdagavond zijn plannen voor het komende rallyseizoen. Samen met zijn navigator Jordy Cruys zal hij de Porsche 991 GT3 aan de start brengen van de TAC Rally en de Ardeca Ypres Rally in het Kroon-Oil Belgian Rally Championship.

“Het rijden met de Porsche blijft een ongelofelijke uitdaging. Elke keer opnieuw moet ik even wennen aan het geweldige vermogen en de brute kracht van de 991. Met wat kan je dat vergelijken? Het is hetzelfde gevoel als bij het opstijgen aan boord van een vliegtuig. Die eerste meters op het tarmac, die duw krijg je ook in de Porsche. Telkens heb ik 30 km nodig om even aan de Porsche te wennen,” lacht Pieter-Jan Michiel, die beseft dat er dit weekend in Tielt heel wat concurrentie aan de start staat bij de GT’s. “Ik ben overgestapt naar de Porsche omdat ik wat minder competitie wilde dan bij de Rally2’s, maar ondertussen is ook het GT-veld goed gevuld. Het zal een mooie uitdaging zijn om een legende zoals Patrick Snijers te kloppen,” lacht PJM.

De Porsche werd trouwens voorgesteld met een aanhangwagen en daarop twee enduromoto’s. Een grapje. “Met de Porsche rijden we dit jaar ook de Monteberg, de ORC en Staden. Verder staat de Mille Miglia op mijn programma en op de moto gaan we opnieuw een mooie raid rijden in het buitenland,” vertelde Pieter-Jan Michiel, die samen met Jordy Cruys dit weekend met startnummer 15 zal rijden.