Paul Lietaer wil de BMW’s weer verslaan

Paul Lietaer wil de BMW’s weer verslaan

Watermerk Historic BRC
06/04/2023

In het Historic Belgian Rally Championship blijft de leider in het kampioenschap, Dirk Deveux, afwezig in de TAC Rally, de vierde manche van het seizoen die op zaterdag 8 april verreden wordt. De Ford-rijder won zowel in Haspengouw als in Dinant. Ook Sébastien Incardona, winnaar in de South Belgian Rally, is niet van de partij. We krijgen dus hoe dan ook een derde verschillende winnaar in Tielt.

Ver moeten we echter niet zoeken om een favoriet te vinden, want “Mister TAC”, Paul Lietaer, komt aan de start met zijn snelle Opel Ascona 400, die deze winter nog verbeterd werd. Lietaer, die geen gooi zal doen naar de titel, zal er een erezaak van maken om op het gladde asfalt de maat te nemen van de BMW M3 E30’s. Makkelijk zal dat niet worden, want Pieter-Jan Maeyaert bewees vorig jaar al dat hij zijn nieuwe bolide goed onder de knie heeft. Het zal zeker een felle strijd worden, want ook Cedriek Merlevede wil een woordje meepraten met zijn E30. We zijn benieuwd of Rainer Hermann, die wel een gooi wil doen naar de titel in Historic, het tempo van de drie West-Vlamingen kan volgen op de specifieke proeven in Tielt.

Nog een lokale specialist is Bert Cornelis, die zijn Opel Monza nog eens aan de start brengt. De overige Historic-rijders zijn Olivier Breittmayer in de exclusieve Ferrari 308 GTB, Etienne-Philippe Courtin in een Ford Escort Mk1 en Claude Debue met zijn Opel Ascona.