Niels Reynvoet met een Citroën C3 Rally2 van DG Sport

ReynvoetC3
22/01/2023

Niels Reynvoet sloot het seizoen 2022 af met enkele mooie resultaten. Hij won de Rally van Kortrijk met de Skoda Fabia R5 en won de Stellantis Cup in de Spa Rally met de Peugeot 208 Rally 4. Komend seizoen zullen we Niels niet meer zien in de Peugeot of de Skoda, hij maakt immers de overstap naar DG Sport met een Citroën C3 Rally 2.

Vorig jaar stonden we niet zo goed in het kampioenschap en kozen we om ervaring op te doen in enkele wedstrijden met de Peugeot 208. Dit was een louter financiële keuze, want een voortrekker is goedkoper en in de Stellantis Rally Cup waren nog premies te verdienen.

Maar waarom dan de keuze voor de Citroën van DG Sport boven de Skoda waarmee je Kortrijk nog kon winnen?
Ook hier heeft de keuze veel te maken met het budget. Met Orfys hebben we goede banden met de Stellantis groep, als we met een Citroën rijden kunnen we daar ook budget krijgen. Het is zeker geen officiële steun. We krijgen steun van dealers binnen de Stellantis Groep. Bij Skoda was dit niet meer mogelijk, en om dit programma af te werken hadden we de steun echt wel nodig.”

En dan is er nog de Cup met de C3 Rally 2.
Inderdaad, voor ons is die hoofdprijs van 40.000 Euro echt wel heel aantrekkelijk. Als alles goed gaat rijden we 5 van de 6 mandatory events, aangevuld met 2 of 3 cup wedstrijden. Haspengouw kunnen we niet rijden, in die periode verwachten we ons tweede kindje en dat komt natuurlijk op de eerste plaats! Ik had al een contract getekend, maar had tot vandaag nog nooit in de auto gezeten… We hadden de wagen zelfs nog niet van dicht gezien. De bedoeling is om in maart tijdens enkele testdagen in de Vogezen de wagen beter te leren kennen om dan in de South Belgian Rally ons debuut te maken. Ik wil dan vooral ervaring opdoen om klaar te zijn voor de TAC Rally. Dat is een wedstrijd in eigen streek en ik werd er vorig seizoen al tweede…”

Naast de overstap naar Citroën zal Willem Verbeke ook opnieuw de nota’s lezen.
Willem is eigenlijk de meest logische keuze! Een ervaren co is moeilijk te vinden en een co met budget aan boord hebben is ook niet altijd een voordeel… Willem is mijn halfbroer dus we kennen elkaar door en door. In de zaak kunnen we ons nu ook beter vrij maken. We gaan ervoor. De laatste 2 jaar heeft Willem ook enkele jongeren op weg geholpen. Hij zat zeker niet stil.

PROGRAMMA 2023

South Belgian Rally (Rally Cup)
TAC Rally (BRC)
Rallye de Wallonie (BRC)
Ardeca Ypres Rally (BRC)
Aarova Rally (Rally Cup)
Omloop van Vlaanderen (Rally Cup)
East Belgian Rally (BRC)
Spa Rally (BRC)

Dit programma is natuurlijk onder voorbehoud… We zullen eventueel moeten bijsturen in functie van de resultaten. Als we kans maken op prijzengeld voor de C3 Cup moeten we 5 van de 6 BRC wedstrijden rijden… Het zal op dat moment af te wegen zijn wat we gaan doen, maar we gaan niet vooruit lopen op de feiten… Eerst wil ik de C3 onder de knie krijgen en dan zien we wel hoe het seizoen verloopt. We willen zeker ook onze partners bedanken, die dit project mogelijk maken!