Lyssia Baudet: “Het hele weekend progressie gemaakt”

BB BB C EBDED
Watermerk BRC
28/04/2024

Lyssia Baudet en Pauline Denis wisten een bijzonder lastige editie van de Rally van Wallonië tot een goed einde te brengen. Ondanks enkele foutjes op de eerste dag wist het vrouwelijke duo in de kleuren van het RACB National Team met hun Renault naar de vierde plaats in de Clio Trophy Belgium te rijden. Dankzij bemoedigende chrono’s op zondag tikten ze ook als 28ste algemeen aan.

Bij hun eerste officiële samenwerking van het jaar werden Lyssia Baudet en Pauline Denis dit weekend in en rond Namen geconfronteerd met een bijzonder lastige wedstrijd. Dat is de context waarin de prestaties van Lyssia en Pauline moeten worden geschetst.
“Voor ons verliep deze Rallye de Wallonie in twee verschillende fasen”, vat de jonge rijdster aan de finish samen. “Zaterdag kregen we tijdens de eerste proeven ons deel van de moeilijkheden te verwerken. Een uitstapje in een wei en twee leeglopers kostten ons heel wat tijd. Die incidenten tastten ook een beetje het vertrouwen in mijn rijvermogen aan.”
Gelukkig wist Lyssia Baudet zich nadien te herpakken.

“Hoewel de weersomstandigheden ook op zondag heel wisselvallig waren, voelde ik mijn zwart-geel-rode Clio beter aan. KP na KP wist ik plaatsen te winnen en het verschil met de beste rijders in de promocup werd wat kleiner.”

De jongedames wisten hun Renault in de kleuren van het RACB National Team uiteindelijk op een vierde plek in de Clio Trophy te parkeren.

“Algemeen gesproken kunnen we een positieve balans opstellen”, besloot Baudet. “In de loop van de wedstrijd werd de samenwerking met Pauline steeds beter. Zo wisten we op de verbinding tot vier keer toe de banden te wisselen, zonder enige straftijd op te lopen. Uiteraard hebben we nog heel wat werk op de plank om onze samenwerking optimaal en efficiënt te laten verlopen, maar het feit dat we alle valstrikken en schietgeweren van de Rally van Wallonië hebben overwonnen toont dat we op goede weg zijn.”