Junior-kampioen Jonas Dewilde met een Clio Rally5

Omloop(JuDu)
Watermerk Junior BRC
18/09/2023

Met een overwinning in de A&D Omloop van Vlaanderen heeft Jonas Dewilde enkele weken geleden de Junior-titel al veroverd. Toch komt de kampioen ook in de East Belgian Rally aan de start. Deze keer niet met een Renault Clio Rally4, maar wel met een Clio Rally5. Hij neemt het op de vloeiende klassementsproeven met gelijke wapens op tegen de vele jongeren in de Clio Trophy. Als teamgenoot van Lander Depotter kan Dewilde natuurlijk ook een dienst bewijzen aan zijn collega in de finale van de Clio Trophy.

De favoriet in de East Belgian Rally vinden we in de East Belgian Rally terug in de Stellantis Rally Cup, want Tom Heindrichs, winnaar van het Junior-klassement in de South Belgian Rally, rijdt voor eigen publiek. De Opel-rijder krijgt concurrentie van Corentin Fiasse, Maxim Decock en Benjamin Bosseloir.

In Rally5 zal het hard gaan tussen de Clio’s op de snelle proeven in de Oostkantons. Depotter heeft nog altijd de leiding in handen, maar Pierre-Manuel Brasseur won in Oudenaarde en komt met vertrouwen naar St-Vith. Lyssia Baudet kan ook nog steeds een gooi doen naar de titel van vice-kampioen, want de East Belgian Rally is een “Championship”-event waarvan de punten volledig ingebracht kunnen worden.

De titelstrijd is al gestreden in het Junior BRC, maar de strijd voor de ereplaatsen ligt nog volledig open.