Jong geweld op de verraderlijke maaskiezel

DewildeJ Wallo (JHen)
Watermerk Junior BRC
14/05/2024

Sezoensrally – 18 mei

Nu de Stellantis Motorsport Rally Cup en de Clio Trophy Belgium van start zijn gegaan in de Rally van Wallonië, is ook het Junior Belgian Rally Championship echt op kruissnelheid gekomen. Jonas Dewilde, die twee belangrijke overwinningen boekte in de Rally van Haspengouw en de Rallye des Ardennes, zal op de onverharde stroken in Noord-Limburg opnieuw weerwerk krijgen van enkele snelle Rally4-piloten. Alle jongeren kijken al uit naar deze confrontatie op de erg specifieke maaskiezel, waarop het zoeken is naar tractie.
Vorig jaar won Jonas Dewilde het Junior-klassement in de Sezoensrally, voor Pierre-Manuel Brasseur en Lander Depotter. Ook deze keer nemen ze het tegen elkaar op, maar dan met gelijke wapens. Vorig jaar zaten Brasseur en Depotter immers nog aan het stuur van een Clio Rally5, terwijl ze nu alle drie een Opel Corsa Rally4 besturen. En reken ook Tom Heindrichs, voortdurend in duel met Brasseur in Jambes, maar bij de kanshebbers, net als Maxim Decock.
Geen foutjes maken en niet lek rijden, daarmee kan je op de maaskiezel ook ver geraken. Die strategie kan de Roemeen Cristian Sugar hanteren om weer kostbare punten te sprokkelen in het Junior BRC. Lény Cols wil zijn regelmatig en foutloos debuut in de Rally van Wallonië bevestigen, terwijl Lyssia Baudet haar ervaring op de maaskiezel wil benutten om een versnelling hoger te schakelen en dichter aan te sluiten bij de kopgroep.

Tussenstand Junior BRC: 1. J. Dewilde 65; 2. C. Fiasse 28; 3. D. De Rycke & P-M. Brasseur 25; 5. T. Heindrichs 18; 6. M. Decock 12; 7. C. Sugar 8; 8. L. Cols 6; 8. L. Baudet 4