Jonas Dewilde tevreden met de derde plaats in Namen

WAL(Krst)
Watermerk Junior BRC
29/04/2024

Jonas Dewilde reed afgelopen weekend de Rally van Wallonië, de eerste wedstrijd in de Stellantis Cup. Na een heel intense wedstrijd die hij ontdekte, eindigde Jonas samen met co Jens Desplenter op een verdienstelijke 3de plaats. 

“Tom (Heindrichs) en Pierre-Manuel (Brasseur) waren iets te snel voor ons op een parcours dat wij nog moesten ontdekken,” aldus de regerende Junior kampioen. “We hebben ons eigen ritme gereden en toch lieten we de koplopers niet te ver uitlopen. Toen Tom op zondag een foutje maakte hebben we even aangedrongen, maar uiteindelijk kozen we ervoor om op safe te spelen.”

De Rally van Wallonië was voor Jonas een nieuwe wedstrijd terwijl Pierre Manuel er al meerdere keren reed. 
“Natuurlijk kan hij dan beter bepaalde situaties inschatten, maar de samenwerking met Jens loopt ook bijzonder goed en het vertrouwen is er zeker dus ook op een nieuw parcours kunnen we meteen snel zijn… Aan de andere kant moet ik ook wel eerlijk zijn dat ik onder de indruk was van wat Pierre Manuel hier deed.”

“Het belangrijkste is dat we hier punten scoren,” gaat copiloot Jens verder. “We focussen ons dit jaar op de Stellantis Cup en door hier punten te scoren gaan we met een goed gevoel naar de Sezoens en Ieper, 2 wedstrijden die Jonas heel goed moeten liggen.”

Kortom met de derde plaats van Jonas en Jens en de algemene overwinning van Niels Reynvoet en Kris d’Alleine keerde het Orfys team heel tevreden terug uit Namen…