Jonas Dewilde oppermachtig in de Westhoek

YPRES(KaLe)
Watermerk Junior BRC
25/06/2023
Voor de jongeren van het Junior Belgian Rally Championship waren het twee intense en leerrijke dagen tijdens de Ardeca Ypres Rally. Jonas Dewilde benutte zijn ervaring om met ruim overwicht te winnen. Met zijn derde overwinning van het seizoen, onderstreept de Renault-rijder uit Staden zijn titelambities.

Na de eerste etappe acht proeven, leek het een spannend duel te worden tussen Jonas Dewilde en Tom Heindrichs, maar de Opel-piloot uit de Oostkantons liet zich zaterdagmiddag in Watou verrassen. Hij verloor bijna 4 minuten en was meteen uitgeteld voor de overwinning. Vanaf dat moment kon Jonas Dewilde onbedreigd naar de zege rijden.
“Vrijdagavond was het een mooi en spannend duel met Tom. Toen hij zaterdag tijd verloor, kon ik het tempo wat laten zakken. Ik probeerde me te richten op de tijden van Griebel en Wagner in de klasse, maar die bleken nog een beetje te snel,” verklaarde Jonas Dewilde.

Tom Heindrichs was ontgoocheld. “Het parcours in Ieper staat bekend als heel erg moeilijk voor wie er nooit gereden heeft. Dat hebben we gemerkt. In Watou miste ik een rempunt. We schoven rechtdoor. Bij het omkeren reden we echter vast, waardoor we nog meer tijd verloren. Jammer, want we waren goed mee in de kopgroep van de Stellantis Cup,” vertelde Tom.

Maxim Decock, eindelijk verlost van de pechduivel, stuurde zijn Corsa Rally4 naar een mooie tweede plaats, voor de Renault Clio Rally5 van Lander Dhaene, die voor eigen publiek de klasse RC5 won, en de Peugeot 208 Rally4 van Benjamin Bosseloir. Aaron Duville werd vijfde bij de jongeren bij zijn debuut op het verraderlijke Ieperse parcours, voor pechvogel Tom Heindrichs.

Klassement Junior BRC (na 8/13 manches): 1. J. Dewilde 93; 2. L. Depotter 50; 3. B. Verlinde 43; 4. L. Baudet 40; 5. A. Duville 37; 6. P-M. Brasseur 36; 7. L. Dhaene & T. Heindrichs 35; 9. M. Decock 33; 10. C. Fiasse & B. Bosseloir 30; 11. F. Anderson (GB) 18; 12. N. Bruyneel 10; 13. Th. Vronen & Th. Vandeputte 8; 15. V. Soupart 6