Jonas Dewilde op titeljacht voor eigen publiek

Jonas Dewilde op titeljacht voor eigen publiek

SEZJoHe
Watermerk Junior BRC
29/08/2023
Met de A&D Omloop van Vlaanderen staat dit weekend de 10de manche van het Junior Belgian Rally Championship op het programma. In Roeselare kan Jonas Dewilde in eigen streek het kampioenschap definitief in zijn voordeel beslissen. De Renault-piloot uit Staden heeft nog 8 punten nodig om de titel veilig te stellen.

In het Junior BRC tellen de beste 6 resultaten behaald in 7 genomineerde rally’s mee, waarbij niet meer dan 2 resultaten behaald mogen zijn in Cup-manches. Mathematisch waren ook Lander Dhaene en Benoit Verlinde nog niet uitgeteld, maar zij hebben zich niet ingeschreven voor de 63ste A&D Omloop van Vlaanderen. De enige die leider Jonas Dewilde nog van de titel kan houden is Lander Depotter in zijn Renault Clio Rally5. De leider in de tussenstand van de Clio Trophy zou zelfs op amper 2 punten staan van Dewilde mochten alle resultaten in de Cup-wedstrijden meetellen. Depotter moet echter 41 punten schrappen, waardoor hij op maximaal 100 punten kan eindigen. Zijn resultaat dit weekend in Roeselare is zelfs niet van belang, want Depotter kan die 50 punten enkel scoren indien hij de East Belgian Rally en de Spa Rally wint.
Maar, zelfs twee overwinningen zullen niet volstaan indien Jonas Dewilde de finish haalt in zijn thuiswedstrijd, de A&D Omloop van Vlaanderen. Voor eigen publiek moet hij zijn Renault Clio Rally4 enkel naar de finish sturen om de titel veilig te stellen.

Jonas Dewilde zou daarmee, als 10de Junior-kampioen, in een mooi lijstje laureaten van het Junior BRC komen :
2013 : Matthias Boon
2014 : Guillaume Dilley
2015 : Andy Dewallef
2016 : Polle Geusens
2017 : Guillaume de Mevius
2018 : Grégoire Munster
2019 : Grégoire Munster
2021 : Charles Munster
2022 : Tom Rensonnet