Jimmy D’hondt moet uitkijken voor de Porsches

TAC KL
Watermerk BRC Masters
26/04/2023

In de BRC Master Cup heeft de Nederlander Roger Hodenius een mooie voorsprong genomen na twee overwinningen op vier wedstrijden. In de Rally van Wallonië is de leider in de tussenstand niet van de partij, wat kansen biedt aan zijn achtervolgers. Franky Boulat, tweede in de tussenstand, is er evenmin bij, maar wel Dirk Deveux, die zijn leidersplaats in het Historic Belgian Rally Championship verdedigt.

Toch gaat de favorietenrol logischerwijze naar de titelverdediger bij de Masters, Jimmy D’hondt. De Limburger zal echter heel wat weerwerk krijgen, te beginnen van Etienne Monfort, die in Jambes start met een Skoda Fabia R5. Dat belooft een mooi duel te worden tussen de beide gentlemen-drivers.

Maar, het grootste gevaar lijkt uit de GT-hoek te komen, te beginnen met Olivier Collard, die in 2021 fantastische tijden liet noteren in de Porsche 997 GT3. “Flash” stuurde zijn Porsche toen naar de 6de plaats algemeen. Nog een snelle Porschist is Christophe Daco, die in de South Belgian Rally op weg was naar winst in RGT tot hij een schuiver maakte.

Henri Schmelcher heeft zich ook ingeschreven met zijn 991 GT3. Andere kanshebbers zijn Olivier Breittmayer in zijn Ferrari 308 GTB en Dirk Vermeersch in zijn Fiat Spider Abarth.