Indrukwekkende overwinning van Lander Depotter 

BERT(TiDa)
Watermerk Junior BRC
11/06/2023

De Rally of Bertrix was dit weekend een nieuwe manche op de kalender van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship. Ideaal voor de jongeren die deze keer geen gebrek aan parcourskennis hadden. Op dat vlak kon er met gelijke wapens worden gestreden.

Na een correctie van zijn matige tijd op de openingsproef zaterdagavond, nam Corentin Fiasse de leiding. De 24-jarige uit Ohey leek onbedreigd op de overwinning af te stevenen met zijn Peugeot 208 Rally4. Het zou ook een logische zege zijn, want hij was de enige Junior met een Rally4 aan de start. Fiasse controleerde zijn voorsprong en genoot even van het idee dat hij zijn eerste Junior-zege te pakken had, tot de correctie van zijn chrono op de openingsproef teniet werd gedaan door een beslissing van de wedstrijdleiding.

Fiasse werd naar de tweede plaats verwezen en Lander Depotter werd hierdoor de winnaar in het Junior-klassement. Knap, want de 20-jarige Depotter rijdt met een Renault Clio Rally5.

“Dat is een meevaller, want ik ging in de wedstrijd echt niet jagen op Fiasse met zijn Peugeot. Ik was al heel blij met mijn overwinning in de Clio Trophy. Daarin kon ik op de eerste proef al een kleine kloof slaan. Het was nog een spannend duel met Pierre-Manuel Brasseur tot die lek reed. Vanaf dat moment kon ik gecontroleerd de wedstrijd uitrijden,” vertelde Lander Depotter.

Door de keuze van de organisatoren van de Clio Trophy Belgium om vooral eendagswedstrijden op de kalender te zetten, zijn de Renault-jongeren wel benadeeld in het Junior BRC, want er mogen maximaal twee resultaten ingebracht worden behaald in Cup-wedstrijden. Dit was al de derde Cup-manche op de kalender van de Clio Trophy…

Aaron Duville eindgde op een knappe derde plaats, 10″ voor de ongelukkige Pierre-Manuel Brasseur, die door een lekke band bijna 3 minuten verloor. Lyssia Baudet, die even van de baan ging op de plaats waar Laurent Mottet tegen een boom schoof, eindigde op de vijfde plaats, voor Thibaut Vandeputte.

 

Klassement Junior BRC (na 7/13 manches): 1. J. Dewilde 68; 2. L. Depotter 50; 3. B. Verlinde 43; 4. L. Baudet 40; 5. P-M. Brasseur 36; 6. C. Fiasse 30; 7. T. Heindrichs & A. Duville 27; 9. L. Dhaene 20; 10. F. Anderson (GB) 18; 11. M. Decock 15; 12. N. Bruyneel 10; 13. Th. Vronen & Th. Vandeputte 8; 15. V. Soupart & B. Bosseloir 6