Gunther Monnens is de Michelin Star of the Weekend

SEZ(KeOp)
Watermerk BRC
19/05/2024

Na elke wedstrijd van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship Divisie 1 wordt door Michelin een bijzondere prijs uitgereikt voor iemand die een uitzonderlijke prestatie heeft geleverd. Dat kan een rijder of team zijn, maar ook een vrijwilliger, een mecanicien, enz. Deze prijs, de Michelin Star of the Weekend, wordt toegekend door een jury bestaande uit een vertegenwoordiger van de organisatie, een vertegenwoordiger van Michelin/Kronos en iemand van de pers.

Na de Sezoensrally werd de Michelin Start of the Weekend, goed voor een diner in een Michelin sterrenrestaurant, toegekend aan Gunther Monnens en zijn team.
“Gunther Monnens is elk jaar een smaakmaker in de Sezoensrally met zijn Porsche 991 GT3. Zeker dit jaar heeft hij enorme inspanningen geleverd om aan de start te komen, want twee weken geleden brak hij de motor van de Porsche in de Monteberg Rally. Gunther Monnens heeft de voorbije weken tot diep in de nacht aan zijn Porsche gesleuteld, samen met enkele vrienden, om de auto aan de start te krijgen. Toen hij op de eerste proef een grote steen raakte, waardoor het stuurhuis scheurde en de stuurbekrachtiging defect was, bleef hij volhouden tot de wagen hersteld kon worden tijdens de service. En toen hij wat later bij een tik tegen een paaltje de radiator brak, werd de Porsche opnieuw hersteld om na een herstart toch het spektakel te blijven verzorgen voor de fans. Bovendien is Gunther al jaren een trouwe klant van Michelin. Het is vooral de volharding, voor en tijdens de wedstrijd, en het feit dat hij alles samen met gepassioneerde kameraden doet, met beperkte middelen, die we willen belonen,” vertelde Nicolas Gilsoul van Michelin/Kronos.

De gratis banden van Michelin werden gewonnen door :
– 5 banden (waarde 2.200 euro): Niels Reynvoet
– 4 banden (waarde 1.760 euro): Maxime Potty
– 3 banden (waarde 1.320 euro): Bastien Rouard
– 2 banden (waarde 880 euro): Charles Munster
– 1 band (waarde 440 euro): Vincent Verschueren, Cédric De Cecco, John Wartique, Nicola Stampaert, Cédric Cherain, Tom Boonen
– 2 banden (winnaar RC4) : Lander Depotter
– 2 banden (winnaar RC5) : Nard Ippen