Geen 49ste Condroz Rally

Watermerk BRC
14/08/2023

De organisatie van de Condroz Rally heeft vanavond aangekondigd dat er dit jaar geen 49ste editie van de Condroz Rally georganiseerd zal worden. Dat betekent dat het Kroon-Oil Belgian Rally Championship dit jaar 12 wedstrijden zal tellen, 6 met het label “Championship” en 6 met het label “Cup”.

De tragedie die zich heeft voorgedaan tijdens de vorige editie van de Condroz Rally heeft voor veel discussies gezorgd. De Koninklijke Motorclub de Huy heeft altijd topprioriteit gegeven aan de veiligheid van deelnemers en toeschouwers. Maanden geleden werd hard gewerkt aan de voorbereiding van de editie van 2023 en alle vergunningen werden afgeleverd door RACB Sport en de lokale besturen, maar tegelijkertijd werd het evenement ook intern in vraag gesteld.
Helaas stelt de organisatie vast, in samenspraak met RACB Sport, om de 49ste editie van de Condroz Rally niet te organiseren in november 2023. De leden van de club zetten hun werk verder om in de toekomst een topevenement te organiseren in de regio van Hoei.