Een volledig BRC-programma voor Frederic Miclotte en Nicolas T’joen

KEVI~
Watermerk BRC
20/03/2024

Tijdens een bijzonder gezellig en verzorgd B2B-event in het thema “Casino Royale” in het Kasteel van Poeke in Aalter, stelden Fred Miclotte en Nicolas T’joen hun programma voor het komende seizoen voor. Na zijn deelname aan de Rally van Haspengouw, waar hij samen met Robbie Plevoets reed, was het al duidelijk dat we de vroegere navigator van Freddy Loix vaker aan het werk zouden zien dan enkel in de ondertussen geannuleerde Aarova Rally.

Het duo zal in de kleuren van Brouwerij De Bie een volledige campagne afwerken in het Kroon-Oil Belgian Rally Championship Divisie 1. Ze presenteren hun nieuwe kleuren op de Skoda Fabia Rally2 Evo voor in de TAC Rally.

“In Haspengouw heb ik, zeker in het begin van de wedstrijd, toen de proeven er heel verraderlijk bij lagen, getoond dat we ons mannetje kunnen staan in het Belgisch kampioenschap. We spreken geen doelstelling uit. We gaan gewoon het beste van onszelf geven,” vertelde Fred Miclotte, altijd de rust zelve, ook wanneer hij zelf het stuur moet nemen.

Ook copiloot Nicolas T’joen bereidt zich goed voor op het programma in de Skoda. “Ik probeer vooral fysiek en mentaal scherp te staan. Ik push ook Fred om regelmatig te gaan lopen,” vertelde Nicolas,  die wel een techniek heeft om Fred te doen luisteren in de auto. “Als ik merk dat hij niet luistert, dan zeg ik “Frederic” in plaats van Fred. Dan spitst hij zijn oren wel,” lacht de copiloot. Voor Nicolas wordt Ieper een belangrijke afspraak, want Brouwerij De Bie werd oorspronkelijk opgericht in Dranouter, vlakbij de Helleketel in Watou.