Wouter Lievens snelste in de M-Cup

PAPA
Watermerk BRC
11/09/2024

Door regen in de namiddag, was de korte openingsavond van 5 proeven en 44 km bijzonder verraderlijk. De eerste passage op de nieuwe proef van Koolskamp werd geannuleerd door een sortie van Andy Lefevere, zodat de M-Cup deelnemers maar 4 proeven reden. Wouter Lievens nam de beste start, maar twee schuivers op de laatste twee proeven, Beveren en Koolskamp, sloegen hem even terug. Thierry Cokelaere verloor in het donker door nachtblindheid wat tijd, zodat Frederik Vandeloock, ondanks koppelingsproblemen, als leider de nacht in ging.
Lang kon Vandeloock niet genieten van zijn leidersplaats, want op de eerste proef zaterdagochtend in Houthulst zette hij de BMW aan de kant. Een olieleiding in de motor was gescheurd. Dankzij hulp van Jean-Yves Maelfait kon de wagen hersteld worden en konden Frederik en Ilse opnieuw starten in de tweede ronde.
Vooraan nam Wouter Lievens de leiding weer over, maar Thierry Cokelaere bleef in de zege geloven. Hij opende de achtervolging en naderde tot op 5 seconden van Wouter Lievens, maar die reageerde met een knaltijd op KP 18. Op de allerlaatste proef leek Thierry Cokelaere nog even de leiding over te nemen, maar Wouter Lievens was opgehouden door een sortie van een andere deelnemer. Na een correctie van de tijden werd Lievens dan toch als winnaar afgevlagd. Thierry Cokelaere werd tweede, voor Philip Lommers, die een goede zaak deed in het kampioenschap. Patrick Lievens eindigde op ruime afstand vierde, voor Frederik Vandeloock, die nog vijfde werd na zijn herstart. Eric Deprez ging van de baan in Houthulst en Gregory Vanovertveldt zette zijn 1M na de tweede ronde op zaterdag aan de kant. Philip Lommers trekt als leider naar de East Belgian Rally (46 punten), voor Frederik Vandeloock (43) en Wouter Lievens (36).