Omloop: 7 deelnemers aan de start in de MATS Performance Cup

SEZ(KL)
Watermerk BRC
03/09/2024

Na een lange zomerstop, gaat volgend weekend het seizoen van het Belgian Rally Championship verder in de A&D Omloop Van Vlaanderen. Deze wedstrijd telt ook mee als voorlaatste manche van de Mats Performance M Cup.
Helaas is er ook heel droevig nieuws te melden. Edouard-Jean Masquelier, momenteel 9de in de tussenstand van het kampioenschap tijdens zijn eerste volledige seizoen in de M Cup, overleed heel plots op 17 augustus op amper 44-jarige leeftijd. Het nieuws van zijn overlijden sloeg in als een bom bij alle M Cup-deelnemers en trof iedereen bijzonder hard… Ter ere van deze veel te vroeg gestorven sympathieke piloot zullen alle M Cup deelnemers dan ook een speciale sticker kleven op de wagen.
Wat de strijd voor het kampioenschap betreft, tekenen leider Frederik Vandeloock en naaste achtervolger Philip Lommers present. Slechts 1 schamel puntje scheidt deze piloten, dus alle scenario’s voor het kampioenschap liggen nog open! Maar dit duo zal zeker weerwerk krijgen van een aantal snelle piloten: Thierry Cokelaere finishte al 2de in de TAC Rally en is altijd snel in eigen streek. Maar ook Wouter Lievens ambieert na twee vierde plaatsen dit jaar zijn eerste podiumplaats. Ook Gregory Vanovertveldt is er weer bij na twee gemiste wedstrijden. Verder starten ook Eric Deprez en Patrick Lievens en spijtig genoeg blijven we bij deze 7 deelnemers steken qua aantal deelnemers. Zowel Mats Van den Brand als Kurt Braeckevelt komen niet meer in actie dit jaar, de eerste wegens een te drukke agenda en de laatste wegens een nog niet gerepareerde wagen na zijn crash in Luxemburg. Ook Patrick Diels en Danny Claesen geven forfait en een aantal andere piloten zoals Wim Muilwijk en Cris Algoedt zijn onbeschikbaar wegens een auto in de lappenmand.