Maxime Decock boekt zijn eerste Junior-zege

Omloop(KeOp)
Watermerk Junior BRC
08/09/2024

Eindelijk is Maxime Decock beloond voor zijn knap seizoen in het Junior BRC. De jonge Opel-rijder uit Komen was dit seizoen al meermaals de evenknie van Junior-kampioen Jonas Dewilde, maar telkens ging er wel iets mis, mechanische pech of een foutje, zoals die sortie op de allerlaatste proef in de Rallye des Ardennes, waar de overwinning ook wenkte. Deze keer bleef Maxime foutloos en pakte hij samen met navigator Tom Buyse verdiend zijn eerste Junior BRC-zege.
“Deze overwinning doet echt deugd, want ik was er al een paar keer dichtbij. We hebben hier vanaf vrijdagavond heel hard gereden. Omdat Jonas bij winst de titel op zak zou hebben, heeft hij ook alles gegeven. We hebben allebei de ganse wedstrijd op de limiet gereden. Ik ben trots op deze overwinning, want dit is de thuisrally van Jonas Dewilde en hij heeft hier al 4 of 5 keer gereden. Voor mij was het mijn eerste deelname aan de Omloop van Vlaanderen,” vertelde Maxime Decock. 
Voor Jonas Dewilde moet het titelfeest nog even wachten, maar met een 2de plaats deed hij ook een goede zaak. “We reden hier met een nieuwe Opel Corsa Rally4, die al een tijdje stond te wachten bij Orfys. Het was nipt om de auto op tijd ingeschreven te krijgen. Pas vrijdagmiddag ontvingen we de platen uit Oostenrijk. Het was een felle strijd met Maxime. Omdat de nieuwe Corsa toch nog niet optimaal afgesteld stond, hebben we een paar foutjes gemaakt. In Houthulst ging ik even rechtdoor en in Passendale heb ik vanochtend ook een foutje gemaakt,” verklaarde Jonas Dewilde, tweede met zijn Opel Corsa Rally4 op 27″. 
Leny Cols, de zoon van Larry, was de snelste bij de Clio-rijders in RC5, na de diskwalificatie van Nard Ippen. De jonge Cols profiteerde in de slotfase van de sortie van Benoit Verlinde, die op de laatste proef van de baan ging maar toch de finish haalde, en van een dubbele lekke band voor Thomas Martens. Door die incidenten werd Lyssia Baudet nog vierde in het Junior-klassement met haar Clio Rally5.

Tussenstand Junior BRC: 1. J. Dewilde 109; 2. P-M. Brasseur 65; 3. M. Decock 64; 4. T. Heindrichs 46; 5. L. Depotter 37; 6. C. Fiasse 28; 7. L. Cols 27; 8. D. De Rycke ; 9. C. Sugar 18; 10. Th. Martens & L. Baudet 16; 12.  B. Verlinde 12; 13. L. Dhaene 8