Jonas Dewilde op titelkoers

image
Watermerk Junior BRC
03/09/2024

In het Junior Belgian Rally Championship wordt het verloop van het seizoen mede bepaald door de kalenders van de merkencups. Omdat Pierre-Manuel Brasseur en Tom Heindrichs enkel de manches van de Stellantis Motorsport Cup rijden, en dus niet van de partij zijn in Roeselare, ligt de weg naar een tweede opeenvolgende Junior-titel open voor Jonas Dewilde. De piloot uit Staden heeft in zijn thuisrally, waar hij genavigeerd werd door Niels Reynvoet, vertrouwen getankt en ritme opgedaan. Bij winst in deze A&D Omloop van Vlaanderen, zou Jonas Dewilde meteen zijn titel verlengen.
Maxim Decock heeft dit seizoen al vaak bewezen dat hij de snelheid heeft om mee te doen voor winst, maar foutjes en pech hebben de rijder uit Komen veel punten gekost. De andere jongeren vinden we terug in klasse RC5, de klasse van de Clio Rally Trophy.
In Roeselare is Benoit Verlinde de logische favoriet bij de Clio-rijders, maar laten we Christian Sugar, de snelle Roemeen, Lyssia Baudet, de snelste dame, Leny Cols en zeker de piepjonge Thomas Martens niet onderschatten.