Elke BRC Liveshow zaterdag op Sport10

n
Watermerk BRC
06/09/2024

De A&D Omloop van Vlaanderen Live op Facebook en TV
Met de 64ste A&D Omloop van Vlaanderen gaat vanavond de oudste wedstrijd van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship van start. De klassieker in Roeselare opent de beslissende fase in de strijd voor de Belgische titels. De wedstrijd gaat vanavond om 18h van start met 5 klassementsproeven op het programma, goed voor 44 km tegen de chrono. Op zaterdag staan nog 15 proeven op het programma, wat het totaal op 187 km tegen de klok brengt. Bijzonder aan de A&D Omloop van Vlaanderen is zijn Zoning-proef, een rondkoers op het industrieterrein aan de Zwaaikom waar de rijders zich rechtstreeks met elkaar kunnen meten. 

Vrijdagmiddag polsen we een aantal rijders naar hun verwachtingen voor de wedstrijd vanavond van start gaat. Deze BRC Persconferentie zal in de loop van de dag online te bekijken zijn op de Facebookpagina van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship.
Vanaf vrijdagavond is de wedstrijd live te volgen via de bekende BRC Live Shows, waarbij live actiebeelden van de proeven worden afgewisseld met live beelden van de drone, interviews door vliegende reporter Kristof Klinkers bij de finish met de piloten en analyses in de studio door onze verslaggevers Pierre Robert en Hugo Van Opstal. De BRC Live Shows worden telkens uitgezonden op de Facebookpagina van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship.
We zijn er live bij vanaf de eerste proef, KP Beveren, om 17h55. Daarna brengen we ook de eerste doortocht op de befaamde Zoning om 19h05 live. Na de eerste 5 proeven van de wedstrijd, sluiten we de dag af met live interviews vanuit het servicepark om 21h40.
Op zaterdag zijn alle BRC Live Shows niet alleen op de Facebookpagina te volgen, maar ook rechtstreeks op Sport10. In totaal worden zes proeven live uitgezonden, te beginnen met KP 7 Passendale (11,66 km) om 9h15. Daarna zijn we om 10h37 live in Rumbeke voor KP 9 (10,72 km). In de tweede lus trekken onze cameramannen naar KP Houthulst (11,90 km) om 13h12 en naar KP Zilverberg (7,78 km) om 14h38. In de slotronde zijn we om 18h live bij KP Passendale, volgens veel piloten de mooiste proef van de wedstrijd. Daarna volgen we de ontknoping van deze 64ste editie van de Omloop van Vlaanderen op de Powerstage in Rumbeke vanaf 19h45, waar we live de emoties van de winnaars in beeld zullen brengen, samen met de eerste reacties. Deze laatste BRC Live Show is live te volgen op Sport10 en op RTBF Auvio.

Na de wedstrijd zal de A&D Omloop van Vlaanderen uitgebreid op televisie worden gebracht, te beginnen met de ruime samenvatting op VRT Sporza op zondagnamiddag (ong. 17h). ‘s Avonds volgen nieuwsitems in Sportweekend op Een en in 100% Sport op Tipik.

Vanaf maandag wordt de officiële review clip gepubliceerd op de sociale media en de officiële samenvatting volgt kort daarna. Die reportage van 26 minuten is te bekijken in binnen- en buitenland,  van Sport 10 (15/9) en RTBF Auvio (13/9) in België, Ziggo Sport in Nederland (13/9), tot Distro TV in de USA, Motorvision (+100 landen), Fox Sport Racing (Canada), Arena TV (7 landen in Oost-Europa), PX Sports (Zuid-Amerika), MotoRRacing (Frankrijk), enz. Ook Motorsport.tv zendt de samenvattingen via WebTV.
Je hoeft dus niets te missen van deze 64ste A&D Omloop van Vlaanderen.